20:55 27.02.2020

"Нацдружини" заявляють, що мер Жмеринки нацькував "тітушків" на жителів міста, які прийшли на сесію міськради

3 хв читати
"Нацдружини" заявляють, що мер Жмеринки нацькував "тітушків" на жителів міста, які прийшли на сесію міськради

Сьогодні в м. Жмеринці Вінницької області "тітушки" під прикриттям поліції напали на громадян, які прийшли на сесію міської ради, йдеться в заяві "Національних дружин".

"Усе почалося з того, що в Жмеринській міськраді мали розглядати питання про позбавлення повноважень в. о. міського голови, секретаря міськради Юрія Світлака. Місцеві жителі хотіли прийти на засідання, щоб висловити свою позицію з цього приводу. Зокрема, у них були запитання до мера про кримінальну справу щодо хабарництва у розмірі 250 тис. грн, сумнівних витрат коштів місцевого бюджету та корупційного бізнесу родини Світлака", - йдеться в заяві.

"Нацдружини" також зазначають, що Світлак регулярно залякує місцевих жителів за допомогою найнятих "тітушків". Так, громадяни боялися за свою безпеку, тому звернулися до "Національних дружин" по захист.

"Та бажання спілкуватися з людьми у голови не було. У приміщенні міськради він зустрів громадськість кордоном "тітушків", яких захищали поліцейські в повному спорядженні. "Тітушки" за підтримки поліції накинулися на мітингувальників, зав'язалася бійка. Активістів "Нацдружин" затягували в приміщення, жорстоко били стільцями та кийками. Тим, кого затримувала поліція, надівали кайданки і добивали на підлозі. В результаті - десяток серйозно травмованих, в однієї людини - проламаний череп", - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим "Нацдружини" вважають, що Світлак має бути притягнутий до кримінальної відповідальності і піти з посади міського голови.

Як повідомлялося, поліція відкрила дві справи через сутичку в Жмеринській міськраді та затримала 19 осіб.

Як повідомила прес-служба Нацполіції, нині 19 осіб затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, зокрема лідерів громадських об'єднань "Едельвейс" та "Національні дружини".

Кримінальні провадження розслідують за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

27 лютого близько 11:00 в місті Жмеринці понад 20 невідомих осіб у масках увірвалися в приміщення міськради і намагалися завадити проведенню чергової сесії. До зали, де відбувалася сесія, їх не пропустили поліцейські. Зловмисники кидали каміння та димові шашки, пошкодили вхідні двері і меблі в приміщенні, розбили вікна.

Видання "Діалог" повідомило, що активними учасниками штурму були представники організації "Національні дружини". У цей час у міськраді тривало засідання, його й мали намір зірвати активісти.

На місце приїхали співробітники поліції, вони не дали змоги протестувальникам пробитися до чиновників і депутатів. В результаті 20 осіб затримали і доправили до місцевого відділення поліції. Також на місце приїхали бригади швидкої допомоги, водночас поліція забрала на штрафмайданчик два автомобілі, якими приїхали активісти.

На фотографіях із місця подій видно, що в дверях і вікнах будівлі міськради розбиті шибки, усередині перевернуті меблі. Самі затримані отримали тілесні ушкодження: у деяких з них розбиті обличчя та порізані руки.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА