10:47 28.02.2020

Порошенко прибув на допит у ДБР

2 хв читати
Порошенко прибув на допит у ДБР

П'ятий президент України, народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Петро Порошенко у п'ятницю вранці прибув на допит до слідчого Державного бюро України і повідомив, що суд ухвалив рішення, яке зобов'язує закрити провадження щодо призначення президентом суддів, у якому він фігурує.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", політик у супроводі адвокатів прибув до будівлі Держбюро розслідувань приблизно о 10:15 п'ятниці у зв'язку з тим, що допит, спочатку запланований на 14:00, було перенесено на 9:30. Перед входом у будівлю бюро його зустріли вітаннями та вигуками підтримки прихильники й однопартійці.

"10 хвилин тому суддя Шевченківського суду (райсуду Києва - ІФ) ухвалила рішення скасувати постанову слідчого про відмову нам у закритті кримінальної справи, за якою нас зараз запрошено на допит. Постанову скасовано. Суддя ухвалила рішення зобов'язати слідчого розглянути закриття кримінального провадження у зв'язку з відсутністю події злочину", - сказав Порошенко перед входом у будівлю ДБР у п'ятницю вранці.

Виступаючи перед присутніми політик знову заявив, що прибув на допит, незважаючи на те, що вважає його політично мотивованим.

У свою чергу адвокат Порошенка Ігор Головань пояснив, що його клієнта допитують у справі про призначення суддів.

"Тобто реалізація конституційних повноважень президента. Всі провадження стосуються рішень президента, які передбачені Конституцією", - зазначив адвокат.

Як повідомлялося, 20 листопада ДБР оприлюднило повний перелік кримінальних проваджень, де фігурує Порошенко, зокрема: Зловживання службовим становищем та втручання в діяльність суддів судів України шляхом несвоєчасного призначення їх на посаду, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді безпідставної виплати коштів із Державного бюджету України на виплату їм заробітної плати; Неправомірний вплив на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя в період березня-травня 2019 року: проведення конкурсу в короткі терміни та постановлення можливо незаконних рішень щодо зміни порядку проведення конкурсу; Втручання у діяльність суддів Окружного адміністративного суду м. Києва зі сторони президента України, членів РНБО щодо рішення про скасування націоналізації "Приват Банку".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА