07:21 29.02.2020

Дискусія про децентралізацію в областях України продовжиться протягом двох тижнів

2 хв читати
Дискусія про децентралізацію в областях України продовжиться протягом двох тижнів

Обговорення децентралізації в областях України продовжиться протягом двох тижнів, повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр розвитку громад і територій України Денис Шмигаль.

"Чому ми стали на шлях великого громадського обговорення? Ми почали його 25-го числа в Києві, експертним обговоренням із залученням великого кола іноземних експертів, наших партнерів з усього світу, народних депутатів, голів сформованих об'єднаних територіальних громад, місцевих голів, і, насправді, поїхали далі до Луганської та Донецької областей, це був початок обговорення в регіонах. Це обговорення триватиме практично наступні два тижні в областях. Ми запрошуємо всіх до висловлення своєї думки, якими мають бути і трансформаційні зміни в Основний закон, як повинна закінчитися децентралізація, чим вона повинна закінчитися", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна" в п'ятницю.

Шмигаль зазначив, що ця громадська дискусія знаменує завершення першого етапу децентралізації в Україні.

"Насправді, це перший етап адміністративно-територіальної реформи, який завершиться виборами цієї осені. Ще один крок - це внесення змін до Основного закону - Конституції, щоб навести лад у тому адміністративно-територіальному устрої, який ми отримаємо після виборів до сформованих місцевих громад, відповідно до перспективних планів", - пояснив він.

За словами віце-прем'єр-міністра, адміністративно-територіальна реформа - одна з найуспішніших і одна з найбільш зрозумілих для українців. Також він повідомив, що згідно з перспективними планами в Україні має бути створено орієнтовно 1400 громад, і майже 1000 - вже створені.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА