07:25 01.03.2020

У штаті Вашингтон оголошено надзвичайний стан через випадок смерті від коронавірусу

2 хв читати
У штаті Вашингтон оголошено надзвичайний стан через випадок смерті від коронавірусу

Медична влада США повідомила про перший в країні випадок смерті в результаті зараження коронавірусом.

Джей Інслі - губернатор штату Вашингтон, де зафіксовано летальний результат захворювання, оголосив надзвичайний стан, який наказує всім державним установам "використовувати всі ресурси, необхідні для підготовки і реагування на спалах".

Президент США Дональд Трамп на брифінгу в Білому домі в суботу повідомив, що померла жінка у віці майже 60 років, яка була "медичним пацієнтом високого ризику".

Випадок смерті хворого супроводжується повідомленнями ЗМІ, що посилаються на владу, про те, що в США зареєстровані підтверджені випадки інфікування коронавірусом осіб, які останнім часом не виїжджали з країни або ж не контактували з хворими. Два таких випадки були виявлені в Каліфорнії і один - в Орегоні.

Станом на вечір минулої суботи в США нараховує 62 підтверджених випадки зараження коронавірусом Covid-19.

До "дуже небезпечного" підвищила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у п'ятницю ризик глобального поширення коронавірусу.

Цей висновок був зроблений після того, як перші випадки зараження були виявлені в "чорній" Африці і Латинській Америці, а також у зв'язку з швидким зростанням кількості хворих в Південній Кореї, Ірані, Італії.

Глава ВООЗ Тедрос Гебреєсус заявив журналістам, що зростаюче поширення інфекції за межами Китаю "явно викликає заклопотаність". У зв'язку з цим ВООЗ нині "підвищила оцінку ризику поширення та ризику впливу коронавірусу Covid-19 до дуже високого на глобальному рівні". Раніше рівень ризику оцінювався як "високий".

Разом із тим, як зазначають ЗМІ, офіційні особи ВООЗ поки що утримуються від того, щоб назвати поширення коронавірусу пандемією.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА