10:46 04.03.2020

У одного із захисників підозрюваного у вбивстві Шеремета Антоненка проводять обшук - Масі Найєм

2 хв читати
У одного із захисників підозрюваного у вбивстві Шеремета Антоненка проводять обшук - Масі Найєм

 У юриста Леоніда Маслова, який виступає на стороні захисту підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, проводиться обшук.

"У Леоніда Маслова зараз відбувається обшук. Підстава: рішення суду (Печерського) на відповідне клопотання слідчого у зв`язку з тим, що нібито він заходив у акаунт Андрія Антоненка та міг видалити інформацію", - повідомив юрист Масі Найєм на своїй сторінці у Facebook.

Відповідна постанова суду була ухвалена 25 лютого 2020 року, фото документа оприлюднено співтовариством Free Riff у соцмережі Facebook.

"Маслов Леонід Клавдійович, 3.03.1967 р. н. - 4 січня 2020 року з невідомої слідству причини здійснив вхід на сторінку в соціальній мережі "Вконтакте", яка належить Антоненку А. С. і міг знищити або пошкодити інформацію, яка може становити інтерес у вищезазначеному кримінальному провадженні. Про цю подію Маслов Л. К. розмістив повідомлення в соціальній мережі Facebook. Отже, Маслов Л. К. може мати доступ до соціальних сторінок Антоненка А. С. і до інших речових доказів, знищувати їх або приховувати від слідства", - йдеться у документі.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру декільком фігурантам справи. Того самого дня було проведено брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкриті проміжні результати розслідування і названо імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Підозру в убивстві Шеремета висунуто трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому судинному кардіохірургу Юлії Кузьменко, а також музиканту й ветерану АТО Андрію Антоненку, всіх їх затримали. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи про вбивство Шеремета.

Заступник глави Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом убивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року Кузьменко, для Дугарь суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року. 14 грудня суд заарештував до 8 лютого 2020 року Антоненка.

24 грудня Апеляційний суд Києва залишив у силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваній у вбивстві Шеремета Юлії Кузьменко.

5 лютого Печерський суд Києва продовжив арешт Антоненка до 4 квітня. Захист заявив про намір подавати апеляцію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА