20:07 09.03.2020

Суд переніс розгляд апеляції підозрюваного в організації вбивства Гандзюк

2 хв читати
Суд переніс розгляд апеляції підозрюваного в організації вбивства Гандзюк

Апеляційний суд в місті Бургас (Болгарія) переніс розгляд скарги підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк Олексія Левіна на рішення суду першої інстанції про його екстрадицію в Україну, повідомляє видання "Громадське".

Підозрюваний спочатку просив присутності на засіданні українського адвоката, а потім відмовився від болгарського.

"Я хочу, щоб він (болгарський адвокат - ред.) зробив для мене все, але я не хочу, щоб на нього лягала така відповідальність. Я підтримую його скаргу, але відмовляюся від нього. Нехай держава (Болгарія - ред.) надасть мені іншого", - сказав Левін.

Болгарський адвокат Олексія Левіна Кирило Топалов підтримав підзахисного і зазначив, що він недостатньо компетентний у цій справі і правильніше було б, якби на засіданні був присутній український захисник.

У суді зазначили, що поки такої можливості немає, оскільки відсутня відповідна домовленість між українською і болгарською сторонами. Також було зазначено, що болгарська сторона направила в Міністерство юстиції України відповідний запит і поки чекає відповіді.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою радницю мера Херсона Катерину Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели до медустанови Києва.

Були затримані п'ятеро підозрюваних у замаху на Гандзюк, зокрема чоловік, зафіксований на відео з камер спостереження як покупець сірчаної кислоти.

4 листопада Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).

7 травня 2019 року Генпрокуратура України затвердила і направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо п'яти осіб, обвинувачених в заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Гандзюк. 6 червня 2019 року Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством п'ятьох обвинувачених і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі.

Левін після скоєння злочину покинув територію України, і в січні 2019 року СБУ оголосила його в розшук. Згідно з опублікованою інформацією, він зник 19 серпня 2018 року. У грудні 2018 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що правоохоронні органи оголосили підозру Левіну як учаснику підготовки та організації нападу на Гандзюк.

24 січня 2020 року підозрюваного затримали в Болгарії, місцевий суд заарештував його на 40 діб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА