11:11 10.03.2020

Кримські татари можуть відмовитися від участі в обміні утримуваними особами між Україною та Росією - Джемілєв

2 хв читати
Кримські татари можуть відмовитися від участі в обміні утримуваними особами між Україною та Росією - Джемілєв

Кримські татари, утримувані в російських в'язницях, можуть відмовитися від участі в обміні, якщо дізнаються, що їх обмінюють на "бандитів", заявив лідер кримськотатарського народу, народний депутат України від партії "Європейська солідарність" Мустафа Джемілєв в ефірі "Громадського радіо".

"Нам передали список зі Служби безпеки України на затвердження. І незабаром вони за всяку ціну все-таки планують обмінювати людей. Але ми для себе визначили пріоритети: обмінювати потрібно насамперед тих, у кого найбільші терміни, наприклад 17-18 років, і за станом здоров'я", - повідомив Джемілєв.

Нардеп зазначив, що хоча списки вже сформовані, російська сторона наразі не веде жодних переговорів щодо можливого обміну.

"Але я маю сказати, що росіяни категорично проти звільнення кримських татар. По-друге, у нас там досить ідейні люди. Якщо вони дізнаються, що їх обмінюють на бандитів, то вони можуть і відмовитися", - заявив Джемілєв.

Як повідомлялося, чинний тоді міністр закордонних справ Вадим Пристайко зазначав, що з Росією ведуться переговори про черговий тур обміну утримуваними особами.

"Ми наразі готуємо черговий обмін. Ми все ще віримо в можливість найближчим часом завершити обмін "всіх на всіх". А це буде дуже великий і масовий обмін, в якому, ми сподіваємося, знайдеться місце в переважній більшості кримським татарам, яких в останніх хвилях нам вдалося отримати не так багато", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА