18:26 11.03.2020

Суд у США дав продюсеру Вайнштейну 23 року в'язниці за сексуальні домагання

2 хв читати
Суд у США дав продюсеру Вайнштейну 23 року в'язниці за сексуальні домагання

Суд у місті Нью-Йорк засудив голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна до тюремного ув'язнення на 23 роки за сексуальні домагання, повідомляє агентство Associated Press.

Продюсера визнали винним у сексуальних домаганнях стосовно двох жінок - актриси, чиє ім'я не називається, і колишньої помічниці продюсера.

До суду Вайнштейна доставили в інвалідному візку. Адвокати продюсера сподівалися, що суддя проявить поблажливість у зв'язку зі станом здоров'я їхнього підзахисного. Вони зазначали, що навіть мінімальний строк ув'язнення на п'ять років буде "довічним" для Вайнштейна.

Гарві Вайнштейн - співзасновник і колишній співголова кінокомпаній Miramax і Weinstein Co.

З осені 2017 року понад 80 жінок, зокрема відомі актриси та моделі, розповіли про домагання і насильство з боку Вайнштейна. За деякими інцидентами продюсеру в 2018 році висунули кримінальні обвинувачення. Серед тих, хто звинувачував Вайнштейна, - відомі актриси Анджеліна Джолі, Гвінет Пелтроу та Сальма Гаєк, але в результаті жодна з них не стала учасницею судового процесу.

Секс-скандал, у центрі якого опинився Вайнштейн, розгорівся в жовтні 2017 року. Спочатку він стосувався тільки продюсера, але потім багато жінок почали публічно скаржитися на домагання акторів і режисерів. Світом прокотилася хвиля акції під хештегом "Me Too", у рамках якої жінки розповідали про те, що ставали жертвами домагань.

Вайнштейн продюсував фільми, які здобули велику популярність, а також ставали лауреатами премії "Оскар" у різних номінаціях. Це, зокрема, "Англійський пацієнт" (1996), "Розумник Вілл Гантінг" (1997), "Закоханий Шекспір" (1998), "Правила виноробів" (1999), "Інші" (2001), трилогія "Володар кілець", "Банди Нью-Йорка" (2002), "Холодна гора" (2003), "Авіатор" (2004), "Фаренгейт 9/11" (2004), "Чарівна країна" (2004), "Місто гріхів" (2005), "Король говорить!" (2010), "Артист" (2011). Вайнштейн брав участь у випуску стрічок Квентіна Тарантіно: "Вбити Білла" (2004), "Безславні виродки" (2009), "Джанго вільний" (2012) і "Мерзенна вісімка" (2015).

Вайнштейн у розквіті кінематографічної слави був нагороджений Орденом Британської імперії та Орденом Почесного легіону. Після історії зі звинуваченнями в Англії та Франції поставлено питання про позбавлення продюсера цих нагород.

Вайнштейн уже перестав бути членом американської Академії кінематографічних мистецтв і наук, членом Гільдії продюсерів і Гільдії режисерів Америки, його виключили з Британського інституту кіно та Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА