15:20 14.03.2020

Зафіксовано перший випадок зараження українського дипломата за кордоном, дипустанови до 20 березня переходять на особливий режим роботи

2 хв читати
Зафіксовано перший випадок зараження українського дипломата за кордоном, дипустанови до 20 березня переходять на особливий режим роботи

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про перший випадок захворювання дипломата в одній з країн світу і перехід зарубіжних дипломатичних установ на особливий режим, який передбачає дистанційну форму роботи зі зверненнями громадян і посилене опрацювання запитів громадян.

"На жаль, у нас вже зафіксовано перший випадок захворювання дипломата в одній з країн світу. Зарубіжні дипломатичні представництва тимчасово переходять на дистанційний режим роботи, щоб зберегти дієву мережу допомоги українцям в усьому світі", - наводить висловлювання міністра прес-служба МЗС України.

Зазначається, що закордонні дипломатичні установи тимчасово, на один тиждень від неділі, 15 березня, до п'ятниці, 20 березня 2020 року включно, переходять на особливий режим, який передбачає дистанційну форму роботи зі зверненнями громадян та посилене опрацювання запитів громадян.

Особлива форма роботи передбачає, що дипломатичні установи за кордоном продовжать здійснювати свої функції в дистанційному режимі крім форс-мажорних випадків, де потрібні негайні консульські дії та функції, особливо пов'язані з пандемією, пояснила прес-служба МЗС.

"Особливий режим роботи - це не закриття наших посольств та консульств. Йдеться лише про тимчасові захисні заходи для співробітників дипслужби та переведення в онлайн і дистанційну форму всюди, де це можливо. Усі продовжують працювати в режимі максимальної мобілізації. Навантаження шалене, не скрізь у нас для нього є достатні ресурси, але ми робимо все, щоб оперативно вирішувати проблеми", - запевнив Кулеба.

Зазначається, що гаряча лінія МЗС для українців за кордоном працюватиме без змін та вже посилена додатковими спроможностями для обробки звернень. Поштові скриньки МЗС та закордонних дипломатичних установ України для письмових запитів продовжують працювати у цілодобовому режимі. Крім того, громадяни можуть звертатися до співробітників дипломатичної служби через повідомлення на офіційні сторінки посольств та консульств у соціальних мережах. МЗС дано спеціальне доручення опрацьовувати запити у посиленому цілодобовому режимі. Адреси сторінок для звернень можна знайти на сайтах закордонних дипломатичних установ.

Керівникам закордонних дипломатичних установ доручено обробляти звернення щодо оформлення: посвідчень особи на повернення в Україну у разі необхідності повернення в Україну наступного тижня; набуття громадянства України за народженням дітям, народженим у країні перебування та у зв’язку з оформленням їм посвідчення особи на повернення в Україну у разі реальної необхідності невідкладно повернутися в Україну; - віз для в’їзду в Україну для забезпечення інтересів України у сфері зовнішньої та внутрішньої політики, а також у випадках, які мають гуманітарний характер за рішенням керівника ЗДУ.

Додаткова інформація буде також публікуватися на сайтах закордонних дипломатичних установ та їхніх сторінках у соціальних мережах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА