07:19 15.03.2020

СБУ заблокувала діяльність транснаціонального угруповання контрабандистів наркотиків

2 хв читати
СБУ заблокувала діяльність транснаціонального угруповання контрабандистів наркотиків

 

Київ. 15 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Співробітники Служби безпеки України заблокували в Києві діяльність транснаціонального організованого угруповання, яке спеціалізувалося на контрабанді та збуті оптових партій наркотичних засобів і психотропних речовин вартістю майже 2,5 млн грн, повідомив прес-центр СБУ.

"За даними слідства, учасники групи налагодили незаконне переправлення в нашу країну кокаїну, психотропу МДМА ("екстазі") і канабісу з деяких країн Латинської Америки і Європи. Отриманий з-за кордону товар фігуранти реалізовували на території Києва та Київської області", - йдеться в повідомленні.

Також учасники угруповання з наркокур'єрів контрабандно переміщували наркотики в одну з країн Близького Сходу. Всього правоохоронці затримали шістьох учасників угруповання.

Зазначається, оперативники СБУ під час 14 обшуків в квартирах, офісних приміщеннях і автомобілях фігурантів вилучили велику кількість наркотичних засобів і психотропних речовин.

Також встановлено, що фігуранти організували в Києві діяльність підпільного колцентра. Там ділки займалися незаконним отриманням грошей за проведення валютно-фінансових махінацій з реквізитами банківських карт жителів країн ЄС і Африки.

Затриманим оголошено про підозру в ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Після проведення відповідних експертиз і комплексу слідчих дій вирішиться питання про притягнення зловмисників до відповідальності за вчинення злочинів у складі організованої групи за ч. 3 ст. 28 Кримінального кодексу України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА