07:39 15.03.2020

В Естонії за день виявлено шість нових випадків зараження коронавірусом

2 хв читати
В Естонії за день виявлено шість нових випадків зараження коронавірусом

В Естонії станом на вечір суботи виявлено шість позитивних проб на коронавірус, загальна кількість інфікованих складає зараз 115 осіб.

Як повідомив Департамент здоров'я, "інші взяті сьогодні проби аналізуються, і результати Департамент здоров'я повідомить завтра вранці".

З 31 січня було проведено 853 тести на вірус COVID-19. Нині в Естонії на додаток до лабораторії Департаменту здоров'я залучено ще 5 лабораторій у різних повітах республіки.

Проби на коронавірус беруться на підставі рішення працівника системи охорони здоров'я, який виходить з симптоматики кожного конкретного випадку. При визначенні необхідності здачі аналізу враховується і той факт, чи перебував чоловік останнім часом у регіоні з широким розповсюдженням захворювання або мав контакт людьми, які повернулися з таких країн.

В останні дні хвороба стала стрімко поширюватися різними регіонами республіки і зараз, окрім Таллінна, хворі виявлені в багатьох повітах. Особливо тривожне становище склалося на островах.

У суботу ввечері уряд повідомив, що поїздки на острови Гіюмаа, Сааремаа, Мухумаа, Вормсі, Кіхну і Рухну дозволені тільки для людей, які постійно проживають на островах. Обмеження не поширюється на доставку товарів і надання життєво необхідних послуг.

Також дано розпорядження закрити спортзали, спортклуби, тренажерні зали, сауни, СПА, басейни, водні центри, солярії і дитячі ігрові кімнати в усій Естонії, зокрема в готелях і закладах з розміщення. Це додаткові заходи до тих, що були оголошені в п'ятницю. Тоді уряд прийняв рішення ввести в Естонії надзвичайний стан і застосувати спеціальні заходи.

Наприклад, з понеділка освітні установи будуть переведені на віддалене або домашнє навчання. Всі масові зібрання заборонені, і до 1 травня будуть закриті музеї та кінотеатри, а також заборонені театральні вистави, концерти та конференції. До 1 травня заборонені спортивні змагання. На кордонах буде проводитися санітарний контроль. Також припинено продаж квитків на пороми на лінії Таллінн-Стокгольм-Таллінн. Бібліотеки працюватимуть в обмеженому обсязі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА