15:56 19.03.2020

Об'єднані сили на Донбасі отримали 16 тис. медичних масок, у військових госпіталях є 24 апарати ШВЛ

2 хв читати

До підрозділів об'єднаних сил за підтримки Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій передано 16 тисяч медичних масок, найближчим часом очікується надходження такої допомоги й від благодійних організацій, повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил у четвер.

Як наголошується в повідомленні, в ООС також організовано постачання захисного одягу, обладнання та засобів для дезінфекції, лікарських засобів, швидких лабораторних тестів для діагностики гострого респіраторного захворювання Covid-19, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2, а також медичної апаратури та приладів для інтенсивної терапії на випадок розвитку ускладнень від цієї хвороби.

Наразі у складі об'єднаних сил є чотири військові мобільні госпіталі, де підготовлено до прийому контактних осіб ізолятори загальною місткістю до 200 ліжок. У Маріуполі Донецької області на випадок масового надходження хворих коронавірусом додатково розгортаються 35 ліжок в інфекційних боксах військового мобільного госпіталю. Для проведення інтенсивної терапії у військових мобільних госпіталях є 24 апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ).

У мобільних госпіталях кожні два тижні проводяться навчання з роботи в разі виявлення Covid-19. Тренування проходять усі, хто може бути причетним до транспортування, ізоляції, прийому та лікування хворих.

На всіх шести контрольних пунктах в'їзду-виїзду (КПВВ) у районі проведення ООС здійснюється температурний контроль осіб, котрі прибувають із тимчасово окупованої території України.

"На сьогодні серед військовослужбовців об'єднаних сил випадки Covid-19 не зареєстровано", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА