21:19 19.03.2020

Глава Європарламенту скликає позачергову пленарну сесію для схвалення заходів проти COVID-19

2 хв читати
Глава Європарламенту скликає позачергову пленарну сесію для схвалення заходів проти COVID-19

Голова Європейського парламенту (ЄП) Давид Сассолі оголосив у четвер про скликання позачергової пленарної сесії ЄП 26 березня для схвалення підготовлених Європейською комісією заходів з боротьби проти COVID-19.

Глава Європарламенту ухвалив це рішення після відеоконференції з керівниками політичних фракцій ЄП. Уперше в історії Європарламенту депутати голосуватимуть дистанційно, повідомляє прес-служба ЄП.

"Рішення ЄЦБ, прийняте вчора ввечері, виділити 750 млрд євро доповнює заклики парламенту, заходи (Європейської) комісії, держав-членів і можливі нові ініціативи, такі як виділення ще 500 млрд євро за рахунок Європейського механізму стабільності, іменованого "фондом порятунку"", - йдеться в заяві голови ЄП.

Йдеться в цілому, уточнив Сассолі, про акцію, що наближається до 2 тис. мільярдів євро.

"Це найбільша демонстрація сили європейської солідарності сьогодні, порівняна тільки з планом Маршалла, який допоміг нашим країнам вибратися з розрухи Другої світової війни", - вважає глава Європейського парламенту.

За його словами, ці гроші допоможуть обмежити наслідки епідемії COVID-19 і підтримають дослідження з розробки ефективної вакцини, а також нададуть ресурси, необхідні для допомоги економіці і європейській моделі соціального захисту. Вони, вважає Сассолі, захистять робочі місця і підприємства і не дозволять кинути сім'ї європейців один на один з новими проблемами в ці важкі часи.

Голова Європарламенту зазначив, що кошти, які виділяються, підтримають медичні установи, лікарів і персонал лікарень, які нині рятують життя людей.

"Союз нікого не залишить одного в біді. Ніхто з вас не залишиться на самоті", - заявив Сассолі.

Він також зазначив, що Європарламент працює і продовжить свою роботу, тому що "демократію не можна зупинити вірусом і тому що ми єдиний європейський інститут, обраний громадянами, яких ми хочемо представляти і захищати".

"Ось чому я вирішив скликати пленарну сесію в четвер, 26 березня, з метою схвалити термінові заходи, запропоновані Європейською комісією. Це буде перша пленарна сесія з використанням системи дистанційного голосування", - пояснив глава Європарламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА