14:23 24.03.2020

Ляшко: Приватні медзаклади готуються до прийому інфікованих коронавірусом

1 хв читати
Ляшко: Приватні медзаклади готуються до прийому інфікованих коронавірусом

Приватні медичні заклади виділяють кімнати та інфекційні бокси для надання допомоги хворим із коронавірусом, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санлікар Віктор Ляшко.

"Багато приватних медзакладів, які раніше не подавали статистику до МОЗ, також перепрофілюють і виділяють бокси, кімнати для можливого потенційного надання допомоги хворим коронавірусною хворобою", - сказав він під час прес-брифінгу в Києві у вівторок.

За його словами, МОЗ також звернулося до керівників структурних підрозділів обласних державних адміністрацій та керівників медичних вишів, щоб урегулювати механізми можливого залучення студентів, а також лікарів-інтернів до боротьби з коронавірусною хворобою.

"Наразі ми відпрацьовуємо алгоритми створення мобільних бригад, які допомагатимуть сімейним лікарям, оскільки сімейних лікарів може не вистачати. Саме для цього нам потрібні студенти-медики. Ми їх також вчитимемо проводити експрес-тести", - сказав Ляшко.

Заступник міністра також поінформував про забезпеченість медзакладів апаратами штучної вентиляції легенів (ШВЛ).

"Близько 400 апаратів ШВЛ є у відділеннях інтенсивної терапії в інфекційних лікарнях, близько 3,5 тис. - у відділеннях інтенсивної терапії, які в перспективі перепрофілювання лікарень можуть використовуватися для надання реанімаційної допомоги хворим коронавірусною хворобою. Водночас є ще велика кількість апаратів ШВЛ в операційних, які робили планові операції", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА