15:46 24.03.2020

Бойовики на Донбасі відмовляють у в'їзді на окуповану територію місцевим жителям і спостерігачам СММ ОБСЄ

2 хв читати
Бойовики на Донбасі відмовляють у в'їзді на окуповану територію місцевим жителям і спостерігачам СММ ОБСЄ

Незаконні збройні формування, які діють на Донбасі, починаючи з суботи не пропустили через лінію розмежування 29 осіб, зокрема зареєстрованих на окупованій території, повідомляють у Державній прикордонній службі України.

"Особам, щодо яких керівництво об'єднаних сил ухвалило окремі рішення щодо пропуску, проросійські бойовики відмовляли у в'їзді на тимчасово окуповану територію України без пояснення причин і повертали їх у так звану сіру зону. За зазначений період прикордонники забезпечили повернення на контрольовану територію України 29 таких осіб, серед яких люди, які мали, зокрема документи із зареєстрованим місцем проживання на тимчасово окупованій території", - йдеться в повідомленні на сайті Держприкордонслужби у вівторок.

Військовослужбовці Донецького прикордонного загону в КПВВ "Новотроїцьке" і "Гнутове" також зафіксували випадки обмеження російсько-окупаційними військами доступу на тимчасово окуповану територію України патрулів СММ ОБСЄ. При цьому бойовики роз'яснень про причини відмови в доступі не надавали.

У Держприкордонслужбі нагадали, що в районі проведення Операції об'єднаних сил діють тимчасові обмеження на перетин лінії розмежування для недопущення поширення коронавірусної інфекції. Однак за наявності критично важливих життєвих обставин, командувач об'єднаних сил ухвалює окремі рішення щодо пропуску осіб через лінію розмежування.

Із початку обмежувальних заходів ухвалено 429 таких рішень. Тому у відомстві наголосили, що громадянам необхідно пам'ятати про те, що навіть за умови вагомих підстав перетин лінії розмежування через припинення пропуску окупаційною владою не гарантується.

Як повідомлялося, з метою ефективної протидії та недопущення занесення на підконтрольну уряду України територію коронавірусної інфекції з 00:00 22 березня 2020 року припинено пропуск через лінію розмежування осіб і транспортних засобів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА