14:23 25.03.2020

На Полтавщині немає випадків зараження коронавірусом, 1286 осіб на самоізоляції - голова обладміністрації

1 хв читати

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що в регіоні поки що немає офіційно підтверджених випадків гострого респіраторного захворювання Covid-19, викликаного коронавірусом SARS-CoV-2, але сотні людей перебувають на самоізоляції.

"Наразі на Полтавщині не зафіксовано жодного офіційно підтвердженого випадку захворювання коронавірусом. На самоізоляції наразі перебувають 1286 осіб. Тобто ми розуміємо і бачимо з вами, як ця цифра поступово, дуже активно збільшується. Це ті люди, які повертаються переважно із-за кордону", - сказав Синєгубов на брифінгу в середу.

Він закликав людей, які приїжджають із-за кордону, перебувати на самоізоляції і не порушувати вимоги карантину.

Голова обладміністрації зазначив, що область отримала майже 5 тис. експрес-тестів і 2 тис. тестів систем ПЛР, додаткові маски та спеціальний одяг для лікарів.

"Наразі ми працюємо над тим, щоб ми могли самостійно проводити ці тести, і не відправляти їх до Києва", - зазначив він.

Синєгубов розповів, що в Полтавській області визначено 17 інфекційних відділень, які першими прийматимуть можливих хворих. Крім того, готуються інші відділення та лікарні, щоб швидко перепрофілювати їх для лікування хворих у результаті зараження коронавірусом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА