07:18 26.03.2020

Екс-главі міжрегіонального управління Мін'юсту обрано запобіжний захід у вигляді застави і носіння електронного браслета

2 хв читати
Екс-главі міжрегіонального управління Мін'юсту обрано запобіжний захід у вигляді застави і носіння електронного браслета

Колишньому керівнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Мін'юсту, підозрюваному в одержанні неправомірної вигоди, в середу, 25 березня, Вищим антикорупційним судом обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 630,6 тис. грн, а також носіння електронного засобу контролю (браслет), повідомили в прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"Суд частково задовольнив клопотання прокурора і детектива і застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 630,6 тис. грн", - поінформували на сайті САП у середу.

Крім того, на екс-чиновника покладено низку процесуальних зобов'язань, зокрема, прибувати до детектива, прокурора, слідчого, судді, суду щодо кожної вимоги; не виходити за межі місця проживання без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детективу, прокурору або суду про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у справі; здати на зберігання в Державну міграційну службу України свої паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України; носити електронний засіб контролю (браслет).

Термін дії заходів - до 25 травня 2020 року.

У САП додали, що питання про оскарження запобіжного заходу буде вирішене після ознайомлення з повним текстом рішення суду.

Як повідомлялося, екс-чиновник вимагав і щомісяця отримував від підлеглих йому керівників установ виконання покарань неправомірну вигоду, за те, що Західне міжрегіональне управління не перевіряло дотримання режиму відбування покарання ув'язненими і не здійснювало заходи контролю господарської діяльності в підпорядкованих установах виконання покарань.

Чиновник був викритий 11 березня 2020 під час спільної операції САП, НАБУ і СБУ.

19 березня за дорученням керівника САП Назара Холодницького екс-керівнику було повідомлено про підозру в ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА