12:22 27.03.2020

Мінрегіон обговорив із регіональною владою укрупнення районів у шести областях

2 хв читати
Мінрегіон обговорив із регіональною владою укрупнення районів у шести областях

У Міністерстві розвитку громад і територій обговорили з регіональною владою формування адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня у Вінницькій, Волинській, Донецькій, Житомирській, Херсонській і Хмельницькій областях.

"У процесі формування нових районів (округів, повітів, хоч би як вони називалися) важливо пам'ятати, що вони створюються виключно для організації державної влади на місцях. Це вже будуть не ті райони, куди людям потрібно їздити по послуги: адміністративні, соціальні, медичні тощо. Всі послуги ми передаємо на рівень заможних громад. У районах залишаться тільки служби, які координуватимуть діяльність державних органів, а отже, "їздити в район" уже нема чого", - сказав заступник міністра розвитку громад і територій В'ячеслав Негода під час відеоконференції з областями.

Згідно з повідомленням прес-служби міністерства, у Волинській області обладміністрація пропонує створити чотири райони: Володимир-Волинський, Камінь-Каширський, Ковельський та Луцький.

У Житомирській області обладміністрація пропонує п'ять проектних районів: Житомирський, Бердичівський, Коростенський, Малинський і Новоград-Волинський.

У Хмельницькій області обладміністрація пропонує створити також п'ять проектних районів: Городоцький, Кам'янець-Подільський, Старокостянтинівський, Шепетівський і Хмельницький.

У Донецькій області обладміністрація пропонує вісім районів: п'ять на підконтрольній території (Бахмутський, Краматорський, Покровський, Маріупольський, Волноваський) і три - на тимчасово окупованій території (Горлівський, Донецький, Кальміуський).

У Вінницькій області обладміністрація запропонувала створити п'ять районів: Вінницький, Могилів-Подільський, Тульчинський, Гайсинський, Хмельницький (Калиновський).

У Херсонській області обладміністрація запропонувала створити до шести районів, половина з яких не відповідає параметрам щодо кількості жителів. Експерти й інші учасники наради пропонують створити три проектні райони: Новокаховський, Генічеський і Херсонський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА