18:46 30.03.2020

НІСД пропонує встановити вимоги безпеки до транспорту і служб доставки та дозволити міське й міжміське сполучення

2 хв читати
НІСД пропонує встановити вимоги безпеки до транспорту і служб доставки та дозволити міське й міжміське сполучення

Національний інститут стратегічних досліджень (НІСД) пропонує дозволити рух міського і приміського транспорту, проте запровадити протоколи допуску перевізників до таких пасажирських перевезень у період карантину, які регламентували б процедури санобробки транспортного засобу, умови допуску пасажирів, засоби захисту і температурний контроль.

Відповідні рекомендації НІСД представив Кабінету Міністрів як план заходів із порятунку економіки в умовах пандемії.

"Держава має терміново пом'якшити негативні наслідки карантину для бізнесу, інакше ми ризикуємо зупинити економіку, а не пандемію. Замість тотальних заборон потрібні більш гнучкі підходи. Потрібно відстежувати критичні для держави сфери, зокрема продовольчу безпеку", - прокоментував директор НІСД Олександр Литвиненко.

Інститут також рекомендує дозволити міжміське сполучення авто- і залізничним транспортом за жорсткого дотримання вимог до безпеки.

Пакет заходів, серед іншого, містить рекомендації впровадити протоколи безпечної роботи закладів торгівлі та послуг, вимоги до безпеки служб доставки.

НІСД запропонував запровадити мораторій на підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення, забезпечити випадки необґрунтованого завищення цін на пально-мастильні матеріали та пасажирські перевезення.

Як пом'якшення боргового навантаження НІСД пропонує провести невідкладні консультації з ЄС, МВФ, Світовим банком, Європейським банком реконструкції (ЄБРР), іншими країнами та МФО щодо отримання фінансової допомоги, а також ініціювати переговори з власниками ВВП-варантів щодо перегляду умов реструктуризації боргу України від 2015 року.

"Зокрема, вийти з пропозиціями обміну ВВП-варантів на звичайні боргові інструменти (євробонди) з обмеженням суми максимальних виплат або викупу ВВП-варантів для скорочення бюджетного ризику в середньо- і довгостроковій перспективі", - зазначив НІСД.

Погіршення прогнозів динаміки ВВП уже призвело до здешевлення VRI, наголошують у НІСД.

Окрім цього, НБУ слід було б відновити на кризовий період практику викупу ОВДП для фінансування антикризових заходів, зазначено в рекомендаціях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА