14:13 02.04.2020

Єврокомісія пропонує спрямувати EUR100 млрд у вигляді позик на схему захисту робочих місць

2 хв читати
Єврокомісія пропонує спрямувати EUR100 млрд у вигляді позик на схему захисту робочих місць

Європейська Комісія (ЄК) запропонувала у четвер новий механізм підтримки зайнятості та підприємств у зв'язку з кризою Covid-19, яка важко відобразилася на економіці, оголосила в Брюсселі на прес-конференції, що передавалася через відео-зв'язок, голова ЄК Урсула фон дер Ляєн.

Йдеться про створення інструменту солідарності SURE із активом у EUR100 млрд, щоб "допомогти працівникам зберегти свої доходи, а підприємствам залишатися на плаву". Також пропонується спрямувати всі наявні кошти структурних фондів на протидію наслідків пандемії коронавірусу.

"Для цієї кризи коронавірусу підходить лише найсильніша реакція. Ми маємо використовувати всі наявні в нашому розпорядженні засоби. Кожен доступний євро в бюджеті ЄС буде переспрямовано на вирішення кризи, кожне правило буде спрощено, щоб забезпечити швидке та ефективне фінансування. З новим інструментом солідарності ми мобілізуємо EUR100 млрд, щоб люди могли працювати. Тим самим ми об'єднуємо зусилля з державами-членами для порятунку життів і захисту засобів до існування. Це європейська солідарність", - заявила фон дер Ляєн.

Новий інструмент надасть до EUR100 млрд у вигляді позик країнам, які їх потребують, щоб гарантувати, що працівники отримують дохід, а підприємства зберігають свій персонал. Це дасть змогу людям продовжувати оплачувати оренду житла, рахунки та покупки продуктів харчування і забезпечить таку необхідну стабільність для економіки, пояснила голова ЄК.

Кредити, пояснюють у Єврокомісії, будуть засновані на гарантії, що надаються державами-членами, і будуть спрямовані туди, де вони найнеобхідніші. Всі держави-члени зможуть використовувати їх, але насамперед вони призначені найбільш постраждалим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА