15:59 02.04.2020

У ВООЗ закликають не допускати негативного впливу обмежувальних заходів через Covid-19 на психіку людей

2 хв читати
У ВООЗ закликають не допускати негативного впливу обмежувальних заходів через Covid-19 на психіку людей

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) наголошують на важливості того, щоб виконання обмежувальних заходів, запроваджених через новий тип коронавірусу, не чинило надмірно негативного впливу на психологічний стан людей.

"Ми повинні звертати особливу увагу на те, щоб вживані заходи не створювали серйозних наслідків із точки зору психічного здоров'я людей", - сказала представник європейського відділення ВООЗ Катаріна де Кат, відповідаючи на питання "Інтерфаксу" про можливі негативні психологічні наслідки довгої самоізоляції.

Зокрема, за її словами, необхідно приділяти підвищену увагу "доступній і всеосяжній" підтримці тих, хто її потребує в умовах пандемії коронавірусу, особливо - літніх людей.

Окрім того, у ВООЗ відзначають важливість фізичної активності в домашніх умовах у випадках самоізоляції, оскільки це може "допомогти залишатися спокійними і продовжувати забезпечувати захист свого здоров'я" в цей період.

Серед рекомендацій щодо фізичної активності, розміщених на сайті організації, - в разі "сидячого" способу життя - намагатися вставати кожні 30 хвилин, а також займатися медитацією і робити глибокі вдихи, правильне харчування і нетривалі активні "фізичні перерви" протягом дня, зокрема "танці, ігри з дітьми і виконання домашніх справ".

У багатьох країнах світу з огляду на пандемію коронавірусу нового типу Covid-19 запровадили обмежувальні заходи і режими самоізоляції для громадян. Для боротьби з поширенням інфекції дозволено залишати будинок лише в деяких випадках, таких як похід до аптеки або продуктового магазину.

Про труднощі, що виникають у людей під час тривалого перебування вдома, раніше нагадав президент США Дональд Трамп.

"Спостерігається зростання домашнього насильства. І вживання наркотиків теж, тому що в цьому випадку (в умовах ізоляції - ІФ) вони (люди - ІФ) втрачають роботу", - заявив Трамп на брифінгу в Білому домі.

"Це жахливо. Ми повинні повернути нашу країну до нормального життя", - додав Трамп.

Він наголосив, що в США "зробили все правильно, зробили правильний вибір", запровадивши строгі заходи, покликані стримати поширення нового коронавірусу Covid-19, проте необхідно якомога швидше повернутися до звичного життєвого укладу.

"Ми хочемо відкритися настільки швидко, наскільки це можливо. Тоді я стану найщасливішою людиною", - наголосив американський лідер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА