22:19 02.04.2020

Мексика почала черговий перегляд раніше введених обмежень на імпорт листового г / к прокату з РФ і України

2 хв читати
Мексика почала черговий перегляд раніше введених обмежень на імпорт листового г / к прокату з РФ і України

Секретаріат з економіки (Secretaría de Economía) Мексики заявив про початок адміністративної процедури перегляду дії компенсаційних мит на гарячекатаний листовий прокат з вуглецевої сталі походженням з України та Росії.

У повідомленні від 26 березня поточного року на сайті офіційного бюлетеня уряду Мексики йдеться(Diario Oficial de Federacion, DOF), що перегляд обмежень проводиться в зв'язку з закінченням терміну дії раніше введених заходів.

При цьому в резолюції констатується, що компенсаційні мита на листовий г / к прокат Мексика впровадила 28 березня 2000 року в розмірі 30,31% для РФ і 46,66% для України. Після цього 17 березня 2006 року було опубліковано рішення стосовно продовження цих мит. Після чергового перегляду 8 вересня 2011 року було прийнято рішення про зниження мит до 21% для РФ і 25% для України. 28 січня 2016 року було прийнято рішення продовжити дію мит.

При цьому Мексика в травні 2013 року порушила розслідування за підозрою в ухилянні від сплати імпортерами мит на прокат вуглецевої сталі з РФ і України шляхом поставок аналогічної продукції з додаванням бору. Розслідування ініціювала мексиканська сталеливарна група Altos Hornos de Mexico (AHMSA).

21 березня 2014 року Мексика опублікувала рішення про ухилення компаніями України і Росії від сплати мит на прокат вуглецевої сталі шляхом поставок в цю країну аналогічної продукції з додаванням бору. При цьому накладене компенсаційне мито в розмірі 21%, зокрема, на російську продукцію з додаванням бору.

28 серпня 2019 року було опубліковано повідомлення про майбутнє завершення дії мит, у разі неподання заперечень з боку національних виробників. Однак національні виробники г / к прокату Ahmsa і Ternium Mexico 19 і 20 лютого 2020 року знову подали скарги з проханням про чергове продовження дії мит на продукцію з РФ і України. В рамках перегляду розглядатиметься період, запропонований двома мексиканськими компаніями - з 1 січня до 31 грудня 2019 р. При цьому він порівнюватиметься з періодом з 1 січня 2015 року до 31 грудня 2019 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА