19:33 03.04.2020

Реєстрації вживаних авто в Україні у березні впали на 61%, але вони продовжують домінувати на авторинку

2 хв читати
Реєстрації вживаних авто в Україні у березні впали на 61%, але вони продовжують домінувати на авторинку

Первинні реєстрації ввезених із-за кордону вживаних легкових автомобілів у березні 2020 року скоротилися на 61% порівняно з тим самим місяцем 2019 року - до 18,6 тис. од., повідомляє асоціація "Укравтопром".

"Така ситуація була викликана тим, що останні два тижні місяця сервісні центри МВС в умовах карантину перестали надавати послуги з реєстрації вживаних авто. Але навіть незважаючи на це імпортний секонд-хенд продовжує займати домінуюче становище на первинному ринку легкових авто", - констатує асоціація в повідомленні на своєму сайті.

За її даними, в березні з 24,8 тис. легкових автомобілів, вперше поставлених на облік в Україні, новою була лише кожна четверта машина (нових зареєстровано 6,2 тис. од.).

Найпопулярнішим старим автомобілем місяця залишається Volkswagen Passat - їх зареєстровано 1099 од. Другим, із невеликим відставанням від лідера, став Renault Megane (1084 авто), на третьому місці Skoda Octavia із результатом 982 розмитнених і зареєстрованих авто.

Продовжує список Volkswagen Golf, власниками яких став 861 українець, а замикає п'ятірку лідерів Ford Focus із результатом 695 реєстрацій.

Згідно з повідомленням, за підсумками першого кварталу цього року первинні реєстрації вживаних імпортованих іномарок скоротилися майже на 57%, проте їхня частка на первинному авторинку становить 80%.

Як повідомлялося, у 2019 році за рахунок наданих законодавчих преференцій первинні реєстрації імпортованих вживаних авто зросли в 3,3 раза до 2018 року - до 400,597 тис. од., тоді як ринок нових легковиків зріс лише на 14% - до 78,386 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА