20:21 03.04.2020

"Авіакон" передав ЗС України 3 модернізованих вертольоти для виконання завдань у рамках місії ООН в Африці

2 хв читати
"Авіакон" передав ЗС України 3 модернізованих вертольоти для виконання завдань у рамках місії ООН в Африці

Державне підприємство "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон" (ДП "Авіакон"), що належить до складу державного концерну "Укроборонпром", передало командуванню Сухопутних військ Збройних сил України 3 модернізованих вертольоти Мі-8 МТВ-1, призначених для виконання українськими військовими завдань у рамках миротворчої місії ООН в одній з країн Африки.

"Не дивлячись на заходи карантину, "Авіакон" своєчасно виконує взяті на себе зобов'язання і забезпечує підтримку льотної придатності техніки державної авіації. Особливо це стосується техніки для наших миротворців, адже від їх роботи залежить репутація України на міжнародному рівні. Тепер, з модернізованими вертольотами, наші військові зможуть вчасно провести ротацію техніки і особового складу 18 окремого вертолітного загону Місії ООН", - цитує директора підприємства Ігоря Марченка прес-служба "Укроборонпрому" в п'ятницю.

Згідно з інформацією, вертоліт Мі-8 МТВ-1 відрізняється своєю потужністю і надійністю, а також має значний запас міцності. Успішно реалізований на "Авіаконі" комплекс робіт передбачав розробку та впровадження в стислі терміни низки технічних і організаційних рішень. Зокрема, світлотехнічне обладнання вертольотів було адаптовано під використання членами екіпажів окулярів нічного бачення.

Фахівці заводу здійснювали модернізацію вертольотів в умовах особливого режиму роботи в зв'язку з загрозою коронавірусу в Україні. Вже 3 тижні на "Авіаконі" посилені санітарно-гігієнічні заходи та заходи дезінфекції, всі працівники забезпечені і в обов'язковому порядку працюють у медичних масках. Зараз робота в рамках критично важливих контрактів триває з дотриманням режиму безпеки, інші працівники відправлені у відпустки.

За словами заступника гендиректора "Укроборонпрому" з авіа- та ракетобудування Руслана Коржа, НС в країні не завадила підприємствам авіаційного дивізіону виконати свої договірні зобов'язання.

"Не дивлячись на заходи карантину, в першому кварталі наші підприємства вчасно виконали роботи в рамках державного оборонного замовлення, прямих договорів з українськими військовими та іноземними партнерами. На різних підприємствах тривають ремонти, модернізація, випробування техніки, незважаючи на те, що більшість працівників підприємств дивізіону залишилися вдома через карантин. Ми очікуємо, що найближчим часом почнеться договірна компанія в рамках нинішнього ДОЗ. Ми зробимо все можливе, щоб епідемія коронавірусу не вплинула негативно на наші виробничі показники у другому кварталі", - підкреслив Корж.

ДП "Конотопський авіаремонтний завод" Авіакон "спеціалізується на капітально-відновлювальному ремонті, переобладнанні та модернізації вертольотів Мі-2, Мі-8, Мі-17, Мі-24, Мі-35 та Мі-26 усіх модифікацій і їх обладнання, має право на серійний ремонт і модернізацію вертольотів Мі-14. Зараз підприємство займається освоєнням ремонтів вертольотів К-27.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА