20:32 03.04.2020

Ситуація з коронавірусом містить у собі не тільки загрозу здоров'ю, а й соціально-економічні проблеми

2 хв читати
Ситуація з коронавірусом містить у собі не тільки загрозу здоров'ю, а й соціально-економічні проблеми

Пандемія коронавірусу COVID-19, крім загрози здоров'я і життя населення, несе в собі серйозні соціально-економічні ризики, заявив у п'ятницю гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус.

"До ВООЗ надійшли повідомлення про більш 1 млн підтверджених випадків Covid-19, включно з понад 50 тис. летальних випадків. Але ми знаємо, що це набагато більше, ніж криза охорони здоров'я. Ми всі обізнані про серйозні соціальні і економічні наслідки пандемії", - сказав він.

"Обмеження, введені багатьма країнами для захисту здоров'я, наносять потужні удари по достатку індивідів і сімей, по економіках спільнот і країн. Ми ведемо спільну боротьбу, щоб захистити і життя і засоби для існування", - продовжив глава ВООЗ.

За його словами, в обставинах, що склалися, необхідно полегшити тягар боргу для низки країн, що має стати предметом для співпраці ВООЗ, МВФ і Світового Банку.

Водночас Гебреєсус підкреслив, що кращий спосіб для країн скасувати обмеження і полегшити економічну ситуацію - стримати коронавірус за допомогою тестування на наявність вірусу, відстеження контактів усіх заражених, ізоляції та лікування. Однак він застеріг від поспішного скасування обмежень, оскільки "коронавірус може повернутися, а ефект для економіки може бути більш жорстким і тривалим".

"Пандемія Covid-19 одночасно надає ефекту на боротьбу з іншими хворобами, на кшталт поліомієліту", - також визнав Гебреєсус.

Він пояснив, що раніше боротьба проти поліомієліту майже змусила зникнути цю хворобу, проте тепер багато хто з тих медиків, які опікувалися вакцинацією проти поліомієліту в складних районах світу, кинуті на боротьбу з Covid-19. Він зазначив, що крім того, було прийнято "складне рішення припинити кампанію вакцинації шляхом обходу будинків, при усвідомленні того, що (припинення кампанії - ІФ) може привести до збільшення випадків поліомієліту".

Також глава ВООЗ заявив, що організація отримала від донорів на боротьбу з Covid-19 майже $ 690 млн - при первинному запиті в $ 675 млн: $ 300 млн з отриманих коштів надійдуть ВООЗ, інші - організаціям, що ведуть боротьбу проти пандемії, і іншим нужденним.

"Нам все ще належить пройти великий шлях у цій боротьбі", - резюмував глава ВООЗ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА