07:34 04.04.2020

За минулу добу бойовики 16 разів відкривали вогонь по українських позиціях на Донбасі, без втрат

2 хв читати
За минулу добу бойовики 16 разів відкривали вогонь по українських позиціях на Донбасі, без втрат

 

За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі 16 разів порушили режим припинення вогню, постраждалих серед військовослужбовців Збройних сил України немає, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

Згідно ранкового зведення прес-центру штабу в Фейсбук у суботу вранці, бойовики в п'ятницю, 3 квітня, відкривали вогонь по позиціях ООС з артилерійських систем калібру 122-мм, мінометів калібрів 120-мм і 82-мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано 10 обстрілів. Зокрема, вранці в п'ятницю бойовики випустили 43 міни 82-го калібру в районі Павлополя, а після обіду застосували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

З напрямку Каштановий НЗФ ввечері обстріляли українські опорні пункти поблизу Авдіївки, випустивши вісім мін калібру 82-мм, згодом противник відкрив вогонь по цій ділянці зі стрілецької зброї. У штабі додали, що аналізуючи небезпеку, яка виникла в результаті застосування бойовиками мінометів, підрозділи ООС вдалися до вичерпних заходів для припинення обстрілу.

Поблизу Красногорівки бойовики двічі обстріляли українські позиції зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Також протягом доби противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем і кулеметів великого калібру по околицях Кам'янки і Новотроїцького, а в районі Опитного двічі застосував крупнокаліберний кулемет і стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" за добу зафіксовано шість обстрілів: поблизу Новотошківського з артилерії калібру 122-мм було випущено 20 снарядів і 26 мін калібру 120-мм; в районі Оріхового бойовики застосували міномети калібрів 120-мм - 6 мін, 82-мм - 5 мін і станкові протитанкові гранатомети - 5 пострілів; по опорних пунктах поблизу Новозванівки противник випустив 10 мін 82-го калібру; з мінометів калібру 120-мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів НЗФ обстріляли позиції біля Луганського.

"Під час обстрілів за минулу добу наші військовослужбовці проявили мужність і витримку, рішуче відповіли на всі вогневі провокації супротивника, змусивши ворога повернутися до дотримання режиму "тиші". Втрат серед українських захисників у результаті ворожих обстрілів не було", - підкреслили в штабі.

За попередніми даними української розвідки, 3 квітня військовослужбовці зі складу ООС ліквідували трьох бойовиків.

"З початком поточної доби збройні формування Російської Федерації вогневої активності не проявляли. За поточну добу втрат серед українських захисників немає", - поінформували в штабі.

"Випадків захворювання коронавірусною інфекцією серед особового складу об'єднаних сил не зафіксовано", - додали в прес-центрі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА