07:45 05.04.2020

Бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, українські військові не постраждали

2 хв читати
Бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, українські військові не постраждали

За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі 14 разів порушили режим припинення вогню, постраждалих серед військовослужбовців Збройних сил України немає, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу збройні формування Російської Федерації 14 разів обстріляли позиції об'єднаних сил. Втрат за минулу добу в результаті ворожих обстрілів серед українських захисників не було", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС у соцмережі Фейсбук у неділю вранці.

Сім обстрілів з боку бойовиків зафіксували українські підрозділи зі складу оперативно-тактичного угруповання "Схід". Так, зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї противник вів вогонь по захисниках Широкиного, Тарамчука і Новомихайлівки, великокаліберні кулемети ворог застосував поблизу н.п. Славне, Водяне та Опитне, а стрілецьку зброю - поблизу Павлополя.

Також випадки порушень бойовиками Мінських домовленостей щодо відведення важких озброєнь вчора зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Зокрема, противник здійснив сім обстрілів. Двічі відкривався вогонь по українських військовослужбовцях поблизу Оріхового, де ворог у напрямку Золотого-5 випустив в опорні пункти дев'ять мін 82-го калібру і сім пострілів з гранатометів різних систем. Міномети калібрів 120 мм і 82 мм із загальною витратою восьми мін противник використовував для обстрілу околиць Новотошківського. Ще дві міни 82-го калібру вибухнули біля опорних пунктів поблизу Новоолександрівки.

Позиції об'єднаних сил у районі населеного пункту Майське бойовики обстріляли з мінометів калібру 82 мм – вісім мін, а також гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї. Вогонь вівся у напрямку селища Гольмівський поблизу Горлівки. У районі Південного і Новолуганського ворожі війська застосували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Крім позицій об'єднаних сил, бойовики 4 квітня зі станкових протитанкових гранатометів обстріляли також житловий сектор селища Верхньоторецьке. В результаті розриву гранати отримала осколкове поранення в ногу місцева жителька, яку було доставлено в міську лікарню в Торецькому.

За даними розвідки, 4 квітня українські військові ліквідували двох бойовиків, ще одного - поранили. Також українські військовослужбовці вчора прицільним вогнем знищили ворожі безпілотний літальний апарат і станковий протитанковий гранатомет.

"5 квітня після опівночі російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї тричі обстріляли наші позиції у Кам'янки в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". У відповідь українські воїни застосовували чергові вогневі засоби, в результаті чого ворожі провокації припинилися. За поточну добу втрат серед українських захисників немає", - додали в штабі.

Випадків захворювання коронавірусом серед особового складу об'єднаних сил не зафіксовано.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА