07:26 06.04.2020

За добу бойовики 13 разів відкривали вогонь на Донбасі, поранений український військовий

2 хв читати
За добу бойовики 13 разів відкривали вогонь на Донбасі, поранений український військовий

За минулу добу бойовики 13 разів обстріляли українські позиції на Донбасі, двічі застосувавши при цьому заборонене Мінськими домовленостями озброєння, в результаті чого поранення отримав український військовослужбовець, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"Унаслідок ворожих обстрілів отримав поранення один військовослужбовець зі складу об'єднаних сил", - йдеться в ранковому зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у понеділок уранці.

За інформацією українських військових, протягом доби в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано 11 обстрілів: після півночі бойовики з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї тричі обстріляли українські позиції у Кам'янки; вранці НЗФ випустили чотири міни 120-го калібру по опорному пункту одного з підрозділів ООС поблизу Гнутового, а в другій половині дня двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї на околицях Авдіївки; з гранатометів різних систем і стрілецької зброї протягом дня тричі були обстріляні позиції поблизу Старогнатівки; проти захисників Водяного НЗФ застосували станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети; також із кулеметів великого калібру бойовики обстріляли українські позиції поблизу Богданівки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" НЗФ з міномета калібру 82-мм вранці обстріляли позиції ООС поблизу Хутора Вільного, а з автоматичних станкових гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї - позиції біля Кримського.

"За минулу добу наші військовослужбовці давали рішучу відповідь на всі вогневі провокації супротивника, кожного разу змушуючи ворога повернутися до дотримання режиму "тиші", - підкреслили в штабі.

За даними української розвідки, 5 квітня підрозділи ООС, що вели оборонні дії, нанесли поранення шістьом бойовикам, знищили дві вантажівки російського виробництва "КАМАЗ" і "Урал", а також один безпілотний літальний апарат "Застава", виготовлений Уральським заводом цивільної авіації.

"З початком поточної доби збройні формування Російської Федерації вогневої активності не проявляли ... втрат серед українських захисників немає", - йдеться в повідомленні.

У штабі додали, що випадків захворювання коронавірусною інфекцією серед особового складу ООС не зафіксовано.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА