12:26 06.04.2020

З Туреччини в Україну прибув пором із 35 українцями на борту, всі вони пройдуть 14-денну обсервацію

1 хв читати
З Туреччини в Україну прибув пором із 35 українцями на борту, всі вони пройдуть 14-денну обсервацію

У понеділок із Туреччини в Україну поромом Карасу-Чорноморськ прибули 35 українців, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

"З Туреччини пором вирушив в Україну 4 квітня. А вже сьогодні вранці його зустрічали в Чорноморському морському торговельному порту. Громадяни України змогли повернутися на батьківщину за сприяння Міністерства закордонних справ та, зокрема, Генерального консульства України в Стамбулі", - повідомили в прикордонному відомстві.

Згідно з інформацією, першими на борт судна піднялися фахівці Лабораторного центру Мінохорони здоров'я України на водному транспорті, які обстежили стан здоров'я всіх пасажирів і членів екіпажу. Симптомів захворювання не виявлено.

Після цього прикордонники розпочали оформлення пасажирів і водіїв.

"Відповідно до рішення уряду зазначена категорія осіб має пройти обов'язкову обсервацію протягом 14 днів, про що всі громадяни підписали інформаційні згоди. Обсервацію вони проходитимуть в одному з визначених Одеською обласною державною адміністрацією місць", - розповіли у відомстві.

Пасажирів порома у супроводі співробітників Нацполіції доставили на базу обсервації, де за станом їхнього здоров'я постійно спостерігатимуть медичні працівники.

"Як зазначає Генеральне консульство України в Стамбулі, в умовах закриття авіапростору, сполучення між містами і посилення заходів безпеки в Туреччині ця логістична можливість повернення в Україну з Туреччини є єдиною", - наголосили в Держприкордонслужбі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА