13:27 06.04.2020

У Запоріжжі закрили о. Хортицю, але не припинили руху рейсових автобусів та маршруток

2 хв читати
У Запоріжжі закрили о. Хортицю, але не припинили руху рейсових автобусів та маршруток

У Запоріжжі закрили на карантин о. Хортицю. Але, всупереч рекомендаціям Міністерства охорони здоров'я України, в понеділок на маршрути вийшли всі види міського громадського транспорту, зокрема автобуси та маршрутки.

За повідомленням адміністрації Національного заповідника "Хортиця", згідно з рішенням Запорізького обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, у зв'язку з посиленням карантинних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної інфекції, з 6 квітня впроваджується заборона на перебування відпочивальників на території острова.

Також упроваджено обмеження на з'їзд автотранспорту з основних автодоріг, що ведуть через о. Хортиця. Перебування на території острова дозволено лише для осіб, які проживають або працюють на Хортиці.

За дотриманням карантинних обмежень на території Національного заповідника "Хортиця" стежить Національна гвардія України та поліція.

При цьому, як повідомив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк на своїй сторінці у Facebook, з 6 березня в місті продовжать працювати автобуси та маршрутки, карантинну заборону яких рекомендувало Міністерство охорони здоров'я Запоріжжя.

"Великі автобуси, маршрутки, трамваї та тролейбуси працюватимуть, як і раніше" – заявив Буряк.

За його словами, рекомендації Міністерства охорони здоров'я України про заборону роботи транспорту, крім трамваїв і тролейбусів, "вимушені й, напевно, правильні", однак тим запоріжцям, які не мають можливості працювати вдома дистанційно, потрібно якось доїжджати на роботу.

Відомо, що в низці районів Запоріжжя пасажирів перевозять лише автобуси та маршрутки.

Буряк наголосив, що рішення про вихід на маршрути всіх видів міського транспорту з понеділка, 6 квітня, ухвалено після консультації з юристами й на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 р. №255.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА