18:48 07.04.2020

Зеленський: Усі обмеження тимчасові й потрібні для збереження життя і здоров'я людей, не перетворюйтеся на "ображених дітей"

2 хв читати
Зеленський: Усі обмеження тимчасові й потрібні для збереження життя і здоров'я людей, не перетворюйтеся на "ображених дітей"

Президент України Володимир Зеленський закликає українців із розумінням і відповідальністю ставитися до обмежень у своєму житті в період карантину.

"Дорогі громадяни! Сьогодні наша держава діє настільки жорстко, наскільки цього потребує розвиток ситуації. Наші дії абсолютно симетричні з більшістю країн Європи і світу. А санкції за порушення правил карантину, наприклад, в Італії становлять до 3 тис. євро, у Франції майже 4 тис. євро, в Сінгапурі до 10 тис. доларів, а в Іспанії до 30 тис. євро", - сказав він у відеозверненні до українців у вівторок.

Зеленський наголосив, що влада стоїть на варті демократичних цінностей і свобод, але є часи, коли пріоритетом стають здоров'я і життя цілої нації.

"Сьогодні саме такий час. Давайте не перетворюватися на ображених дітей, яким під час застуди батьки заборонили їсти морозиво. Всі обмеження є лише тимчасовими незручностями, вони важливі й потрібні для вашої ж безпеки", - зазначив він.

Зеленський зауважив, що розуміє, як непросто постійно сидіти вдома. "Одні й ті самі люди навколо. Один і той самий розпорядок дня. Щодня однакові розмови, однакові новини, однакові телепередачі. З ранку й до ночі. Я розумію, бо і сам у такій ситуації. Сьогодні будівля на Банковій фактично стала нашою домівкою, бо ми працюємо майже цілодобово. І єдина зміна картинки для мене - це порожні вулиці рано-вранці і порожні вулиці пізно вночі. Однакові. Сім днів на тиждень", - сказав він.

Президент порадив усім використовуватися карантин із користю. "Згадайте, як кожен із нас жалівся на нестачу часу. (...) Стільки нових книжок та фільмів, які пройшли повз мене. Ми всі собі обіцяли: підтягну англійську, наведу лад на робочому столі комп'ютера, з цього понеділка качатиму прес", - зазначив він.

Зеленський також запропонував співгромадянам зателефонувати батькам, "не на секундочку, а хоча б на годину", друзям, яких не чули майже десять років, бо постійно "робота, робота, робота", більше спілкуватися з подружжям, згадати всі приємні миті, подорожі, перше побачення і "заново закохатися один в одного", приділити час дітям і зрозуміти їхні захоплення, хобі, мрії, страхи.

"Ми постійно відкладали все на завтра. Завтра настало. Саме зараз час зробити те, що ми давно хотіли. Дорогі українці! Давайте сприймати все це як челендж. Ми всі дуже хочемо мати нормальне, людське літо. Не літо самоізоляції, а звичне, з морем, мандрівками, морозивом і засмагою. Давайте зробимо собі нормальне літо. Трішки побудемо вдома, не допустимо поширення вірусу, і потім обов'язково відзначимо нашу перемогу над недугою", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА