20:38 07.04.2020

Окупаційна влада Криму та ОРДЛО приховує реальну картину із захворюваністю на коронавірус, зокрема щодо смертей

2 хв читати
Окупаційна влада Криму та ОРДЛО приховує реальну картину із захворюваністю на коронавірус, зокрема щодо смертей

Ситуація із захворюваністю на коронавірусну хворобу Covid-19 на тимчасово окупованих територіях України погіршується, проте російські окупаційні адміністрації окремих районів Донецької та Луганської областей, а також Криму і далі наражають громадян на небезпеку, приховуючи реальну картину, заявляють у Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Станом на 7 квітня окупаційна адміністрація в ОРДО визнала наявність шести хворих на коронавірус, наголошуючи на відсутності летальних випадків. Водночас, за наявною інформацією, 4 квітня в Центральній районній лікарні м. Амвросіївки помер громадянин, інфікований коронавірусом. Цей факт замовчується, відповідна медична документація вилучена", - йдеться в оприлюдненому у вівторок увечері на сайті Мінреінтеграції повідомленні.

Окрім цього, в смт Кадіївка (розташоване на території ОРЛО) в Центральній міській багатопрофільній лікарні лікарі-вірусологи з Росії здійснюють щоденний огляд бойовиків так званого армійського корпусу.

"При цьому цивільне населення позбавлене належної медичної допомоги. Водночас, за інформацією МКЧХ (Міжнародного комітету Червоного Хреста - ІФ), вже до кінця поточного тижня організація планує направити на Донбас нову партію гуманітарної допомоги, в тому числі і для боротьби з коронавірусом", - зазначають у міністерстві.

Отже, інформують у Мінреінтеграції, вантаж міститиме тести для виявлення коронавірусу, апарати штучної вентиляції легенів, маски, рукавички тощо. При цьому, за даними МКЧХ, з боку окупаційних адміністрацій запит на гуманітарну допомогу, як і раніше, не надходив.

"Це вкотре підтверджує, що, незважаючи на погіршення епідеміологічної ситуації, окупаційна "влада" продовжує приховувати реальний стан речей", - зазначили в Мінреінтеграції.

У міністерстві додають, що у них викликає занепокоєння й інформація про те, що російське Міноборони планує хворих на коронавірус військових розміщувати в Севастополі, для чого вже почали готувати госпітальне судно "Єнісей".

"Це погіршує і так складну ситуацію із захворюваністю на українському півострові", - зазначили в Мінреінтеграції.

В українському міністерстві додають, що станом на 7 квітня російська окупаційна влада визнає 22 випадки зараження коронавірусом у Криму і 5 випадків у Севастополі. Ще близько 7 тис. людей перебувають під різними типами спостереження через підозри інфікування.

"За наявною інформацією, реальна кількість інфікованих значно вища", - йдеться в повідомленні.

У Мінреінтеграції заявляють, що на порядку денному, зокрема, питання щодо можливості постачання гуманітарної допомоги в тимчасово окупований Росією Крим.

"Нагадаємо, Мінреінтеграції наголошувало на тому, що російські окупаційні адміністрації в окремих районах Донецької і Луганської областей, а також у Криму приховують від місцевих жителів реальний стан захворюваності на коронавірус. Це позбавляє людей можливості убезпечити себе від епідемії Covid-19. Ситуація погіршується через нестачу медичного персоналу, тестових систем і недостатню кількістю місць у лікувальних закладах", - йдеться в інформації.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА