14:03 09.04.2020

Російські обвинувачення проти Джемілєва не мають юридичної сили та порушують права людини - Денісова

2 хв читати
Російські обвинувачення проти Джемілєва не мають юридичної сили та порушують права людини - Денісова

Обвинувачення Росії проти лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва не мають юридичної сили та порушують права, гарантовані Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод, заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Самі звинувачення є абсурдними, не мають жодної юридичної сили та порушують права, гарантовані Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, адже підготовлені "Головним слідчим управлінням у Республіці Крим і м. Севастополі" - тобто "органом", якого де-юре не існує. Росія продовжує свою політику залякування, бо вважає це дієвим способом зламати дух і потужний спротив жителів Криму окупаційній владі", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Денісова закликала міжнародну громадськість застосувати всі наявні важелі впливу на державу-агресор для припинення порушень прав людини Росією, зокрема незаконного переслідування громадян України та притягнення їх до відповідальності за злочини, яких вони не скоювали.

Як повідомлялося, Слідчий комітет Росії підготував обвинувальний акт у справі проти Джемілєва, яку було відкрито 11 серпня 2014 року. Його обвинувачують за ч. 3 ст. 322 КК РФ (незаконний перетин державного кордону Російської Федерації), ч. 1 ст. 222 (незаконне поводження зі зброєю) та ч. 1 ст. 244 (недбале зберігання вогнепальної зброї, яке створило умови для її використання іншою особою, що призвело до смерті людини або інших тяжких наслідків).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА