20:30 09.04.2020

У світі продовжують фіксувати зростання кількості інфікованих Covid-19

2 хв читати
У світі продовжують фіксувати зростання кількості інфікованих Covid-19

США, Іспанія та Італія продовжують лідирувати за кількістю випадків зараження коронавірусом Covid-19, свідчать дані, поширені в четвер університетом Джонса Гопкінса.

У США на сьогодні діагностовано 432 тис. 438 випадків зараження, більше ніж 14,8 тис. пацієнтів померли, одужали - більше ніж 24,1 тис. Найбільш складною в США продовжує залишатися обстановка в штаті Нью-Йорк, де зареєстровано найбільшу кількість смертей - майже 5 тис.

В Іспанії за минулі 24 години виявлено понад 5,7 тис. заражених пацієнтів, загальна кількість підтверджених випадків інфікування в цій країні становить 152 тис. 446, 15,2 тис. пацієнтів померли, у той час як одужали понад 52 тис. На цьому тлі влада країни обговорює можливість продовження надзвичайних заходів, вжитих для стримування поширення інфекції.

В Італії, де діагностовано майже 95,2 тис. випадків зараження, найскладніша ситуація продовжує складатися в Ломбардії. За останню добу діагноз в країні підтверджено у 1195 пацієнтів.

У Німеччині протягом цього тижня поширення вірусу йде хвилеподібно - на зміну деякого спаду на початку тижня до четверга знову фіксується зростання. У вівторок голова інституту Роберта Коха Лотар Вілер заявляв, що вчені фіксують деякий спад кривої зараження коронавірусом у ФРН, при цьому він зазначив, що говорити про тенденції поки що рано. У вівторок зростання заражень за добу становило 3834 людини, у той час як у четвер воно становило 4974 пацієнти.

В Ірані, який залишається ще однією епідеміологічно несприятливою країною - наразі вона посідає сьоме місце в списку університету Джонса Гопкінса, ситуація, за даними місцевих ЗМІ, дещо стабілізувалася. Там поступово знижується і приріст тих, що заразився Covid-19, і випадків летального результату. Якщо напередодні приріст виявлених випадків становив 2274, ще 136 осіб із коронавірусом померли, то у четвер зараження діагностовано у 2089 пацієнтів, при цьому померли 133 людини.

Тим часом, у четвер в Нідерландах повідомили про одужання найбільш літньої жінки в світі, 107-річної Корнелії Рас, яка заразилася коронавірусом у середині березня, але в понеділок була виписана - повністю одужала.

У Великій Британії розгорілися суперечки про термінологію стосовно дій хворого пацієнта. Низка критиків зазначає, що замість словосполучення "боротьба з коронавірусом" варто було б вживати слово "протистояння". Критичні висловлювання почали звучати після того, як глава МЗС Великої Британії Домінік Рааб назвав хворого на коронавірус прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона "борцем із вірусом".

Про "боротьбу з вірусом" говорить і сам прем'єр. Однак, як зазначає BBC, Джонсон, стан якого демонструє позитивну динаміку, в основному використовує цей термін не як заклик до заражених "стійко вистояти" перед хворобою, а як заклик зробити все, щоб запобігти поширенню Covid-19 загалом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА