07:37 10.04.2020

Один військовослужбовець загинув, двоє отримали поранення в результаті 21 обстрілу на Донбасі

2 хв читати
Один військовослужбовець загинув, двоє отримали поранення в результаті 21 обстрілу на Донбасі

За минулу добу на Донбасі загинув український військовослужбовець, ще двоє були поранені в результаті 21 обстрілу українських позицій з боку бойовиків, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"Унаслідок ворожих обстрілів учора загинув один український герой, двоє наших захисників отримали поранення", - йдеться в ранковому зведенні штабу в Фейсбук у п'ятницю.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано 11 обстрілів з боку незаконних збройних формувань (НЗФ). По українських позиціях в районі Павлополя бойовики випустили п'ять мін калібру 82-мм, а також вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів; по опорних пунктах ООС неподалік Водяного НЗФ відкривали вогонь двічі, застосувавши при цьому міномети калібру 82-мм - чотири міни, станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети; позиції поблизу Красногорівки і Новомихайлівки були обстріляні зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї тричі; поруч з Авдіївкою бойовики двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; в районі Пищевика позиції були обстріляні з гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів, а у Старогнатівки - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; поблизу Богданівки противник застосував стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" НЗФ 10 разів відкривали вогонь: з мінометів калібру 120-мм і 82-мм, витративши 38 мін, а також з гранатометів різних систем і стрілецької зброї протягом доби тричі обстріляли українські опорні пункти поблизу Оріхового ; вогонь з мінометів 82-го калібру і автоматичних станкових гранатометів зафіксований біля Хутора Вільного, Новолуганського, Новоолександрівки і Попасної - всього на цих ділянках було випущено 18 мін зазначеного калібру; в районі Кримського бойовики двічі обстріляли позиції ООС з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї; поруч з Новгородським проти українського підрозділу НЗФ застосували протитанковий ракетний комплекс.

За попередніми підтвердженими даними української розвідки, 9 квітня підрозділи ООС знищили одного бойовика, ще одного - поранили.

З початку поточної доби бойовики двічі обстріляли українські позиції, які виконують завдання у складі оперативно-тактичного угруповання "Схід". По позиціях в районі Новозванівки НЗФ відкривали вогонь з мінометів калібру 120-мм, а по опорних пунктах поблизу Новоолександрівки - з мінометів калібру 82-мм. У відповідь українські військовослужбовці застосовували чергові вогневі засоби, в результаті чого провокації з боку бойовиків припинилися.

"За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Випадків захворювання коронавірусною інфекцією серед особового складу об'єднаних сил не зафіксовано. Ситуація в районі проведення Операції об'єднаних сил залишається контрольованою", - підсумували в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА