17:23 10.04.2020

Аваков запропонував першому заступнику голови ДБР залишити держслужбу, назвавши обшуки у екс-нардепа Чорновол і висунення їй підозри неадекватними та ганебними

2 хв читати
Аваков запропонував першому заступнику голови ДБР залишити держслужбу, назвавши обшуки у екс-нардепа Чорновол і висунення їй підозри неадекватними та ганебними

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков називає проведені слідчими Державного бюро розслідувань (ДБР) у п'ятницю вранці обшуки вдома у народного депутата VIII скликання (2014-2019) Тетяни Чорновол, а також висунення їй підозр у вбивстві неадекватними та ганебними й з огляду на це пропонує першому заступнику директора ДБР Олександру Бабікову залишити державну службу.

"Таня була на Майдані, як сотні тисяч українців - брала участь у цивільних протестах... Пане Бібіков, я був теж на Майдані 18 лютого 2014 року - я такий же, як Таня - приходьте до мене, чекаю. Спробуйте. А краще підіть до біса з держслужби або до Януковича назад. Не заважайте президенту відбудовувати країну. І так не просто!" - написав Аваков на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Міністр зазначив Бабікову, наголошуючи, що він був адвокатом екс-президента України (2010-2014) Віктора Януковича, що, ініціюючи слідство проти Чорновол, він порушив конфлікт інтересів. "Ви наплювали на конфлікт інтересів як керівник ДБР й інспірували справу проти Тетяни Чорновол - особистого ворога Януковича. Справи немає, є лише ваша жага помсти. Це неприпустимо!" – зауважив Аваков.

При цьому він зазначив, що в Україні немає непідсудних "і бути не повинно". "Але те, що відбувається щодо Тані, - неадекватно й ганебно... Мені соромно, що всі ми допустили таку дію проти Чорновол як сьогодні", - написав міністр внутрішніх справ.

"Таня - талановитий журналіст, емоційний політик. Навіть друзі її і товариші часто зляться на неї за прямоту і жорстку риторику... Так, Таня така - вона лазить через паркани і говорить те, що думає - не добираючи слів... І за це як доросла людина відповідає. І нормально - але карати Таню підлістю не можна!" - резюмував Аваков.

Як повідомлялося, Бабіков працював в юридичній фірмі Aver Lex, що займалася захистом Януковича, а в січні 2020 року був призначений першим заступником директора ДБР. Після цього партія "Голос" звернулася до керівників ДБР і Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) з вимогою звільнити Бабікова з посади першого заступника директора ДБР через конфлікт інтересів. Сам Бабіков стверджує, що не представляв інтереси Януковича, а як співробітник адвокатського об'єднання підписував технічні документи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА