15:10 13.04.2020

Чорновол вважає, що її буде взято під варту після допиту в ДБР 14 квітня

1 хв читати
Чорновол вважає, що її буде взято під варту після допиту в ДБР 14 квітня

Народний депутат VIII скликання (2014-2019 рр.) Тетяна Чорновол заявила, що її можуть взяти під варту після допиту в Державному бюро розслідувань (ДБР).

"Є інформація, що завтра (14 квітня - ІФ) після допиту в ДБР мене візьмуть під варту і відвезуть до Печерського суду", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Вона також повідомила, що засідання розпочнеться о 14:00.

Як повідомлялося, у п'ятницю вранці співробітники ДБР провели обшук у будинку Чорновол. Їй повідомили про підозру в керівництві підпалом офісу "Партії регіонів" у лютому 2014 року, унаслідок чого загинула людина.

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав повідомлення Чорновол підозр у вбивстві неадекватними та ганебними, і у зв'язку з цим запропонував першому заступнику директора ДБР Олександру Бабікову залишити державну службу. Аваков зазначив, що Бабіков був адвокатом екс-президента України (2010-2014 рр.) Віктора Януковича. "Ви наплювали на конфлікт інтересів як керівник ДБР й інспірували справу проти Тетяни Чорновол", - написав Аваков на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

У ДБР, у свою чергу, заявляють, що відомство працює поза політикою. Пізніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) заявило про відсутність у Олександра Бабікова конфлікту інтересів під час здійснення повноважень першого заступника директора ДБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА