13:13 14.04.2020

Правоохоронці контролюють входи та виходи з Києво-Печерської лаври, приміщення дезінфікують, служителі проходять медобстеження

1 хв читати
Правоохоронці контролюють входи та виходи з Києво-Печерської лаври, приміщення дезінфікують, служителі проходять медобстеження

Поліція і Національна гвардія контролюють входи та виходи з території Києво-Печерської лаври, потрапити на територію можна лише за спеціальним дозволом, повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

"Учора ми посилили карантин у Києво-Печерській лаврі, на її території виставили чотири пости з правоохоронців і фахівців лабораторного центру", - сказав він у вівторок на щоденному онлайн-брифінгу.

Кличко повідомив, що серед нових випадків зараження коронавірусом, зареєстрованих за минулу добу в столиці, два - в Києво-Печерській лаврі. "А також летальний випадок, про який я говорив, це монах Почаївської лаври, котрий перебував у Києво-Печерській лаврі й був госпіталізований. Цьому чоловікові було 42 роки", - розповів він.

За словами мера, в понеділок до лаври були направлені медичні бригади. Медобстеження пройшли 230 служителів лаври та 68 студентів духовної семінарії, серед них виявили хворих: двох госпіталізували, один відмовився від госпіталізації.

Кличко зазначив, що у вівторок заплановано відбір зразків для лабораторних ПЛР-досліджень у служителів Київської духовної академії та семінарії.

Також з ранку 14 квітня розпочали посилену дезінфекцію приміщень Києво-Печерської лаври.

Мер Києва знову закликав усіх жителів столиці залишатися на Великодні свята вдома. "Нам не потрібен після Великодня вибух захворюваності", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА