19:22 15.04.2020

ЄС підготував загальну "дорожню карту" виходу з кризи Covid-19

2 хв читати
ЄС підготував загальну "дорожню карту" виходу з кризи Covid-19

Європейська комісія і Європейська рада підготували спільну "дорожню карту" виходу країн ЄС з кризи Covid-19 і повернення європейських суспільств і економік до нормального функціонування і до стійкого зростання.

Документ підготовлений за дорученням глав держав і урядів ЄС, які на онлайн-засіданні Європейської ради 26 березня зобов'язалися "зробити все необхідне для захисту громадян ЄС і подолання кризи при збереженні європейських цінностей і способу життя".

"Дорожня карта", яку на прес-конференції в середу представили голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і глава Євроради Шарль Мішель, визначає три принципи: 1) дії країн союзу щодо виходу з кризи повинні бути засновані на науці і зосереджені на громадській охороні здоров'я; 2) вони повинні бути скоординовані між державами-членами ЄС; 3) необхідні повага і солідарність між державами-членами.

"Хоча координація і солідарність між державами-членами були поставлені під сумнів на початку пандемії, в останні кілька тижнів множаться приклади, що свідчать про солідарність у всьому ЄС, такі як лікування пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії інших держав-членів, відрядження в інші країни ЄС лікарів і медсестер, поставка захисних костюмів і масок, а також ШВЛ, - наголошується в документі. – Дотепер 17 держав-членів організували авіарейси, багато з яких організовані і фінансуються через Механізм цивільного захисту ЄС, щоб доставити додому громадян Європи всіх національностей, які опинилися за кордоном. Лікарі за допомогою спеціальної онлайн-платформи ЄС діляться досвідом лікування пацієнтів з Covid-19".

У "дорожній карті" ЄС містяться загальні вимоги до діагностики і тестування населення, розробки і застосування вакцин і ліків, зокрема антимонопольні заходи, рекомендації щодо способів виходу з режиму соціальної ізоляції та карантину, відкриття кордонів, відновлення економічної діяльності.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА