07:31 16.04.2020

Затримання ФСБ в Криму української "розвідгрупи" є незаконним переслідуванням і провокацією

2 хв читати
Затримання ФСБ в Криму української "розвідгрупи" є незаконним переслідуванням і провокацією

Затримання ФСБ Росії в Криму "агентурної групи Головного управління розвідки Міноборони України" є фактом чергового незаконного переслідування українських громадян на тимчасово окупованій території і провокацією російської окупаційної влади, спрямованою на дискредитацію України в очах світової спільноти, заявляє представництво президента України в АРК.

"Російська Федерація повинна припинити порушення прав людини на тимчасово окупованій території АР Крим та міста Севастополь, зокрема незаконне переслідування громадян, і невідкладно звільнити всіх незаконно утримуваних громадян України, забезпечити повне дотримання зобов'язань РФ як держави-окупанта відповідно до міжнародного права", - йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці представництва президента в Криму.

Як стверджує ФСБ, до складу групи входила жінка-військовослужбовець ЗС РФ, яка нібито передавала відомості, що містять державну таємницю, українській стороні в 2017-2018 роках. А також громадянин України, який нібито працював на українську військову розвідку.

"Зазначається, що стосовно затриманих слідчим управлінням ФСБ Росії порушено кримінальні справи про державну зраду і шпигунство. Громадянин України взятий під варту і відразу після арешту етапований в московське СІЗО Лефортово. Жінці, з урахуванням наявності у неї неповнолітніх дітей, судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту", - наголошується в повідомленні.

За твердженням ФСБ РФ, інформація про діяльність затриманих була отримана в рамках розслідування справи Дениса Кашука, засудженого 6 квітня 2020 року на три роки і вісім місяців за контрабанду і зберігання вибухових речовин, які він нібито зробив на замовлення української розвідки.

"Впевнені, що таким діям посадових осіб РФ і підконтрольних РФ представників окупаційної влади буде дана оцінка правоохоронними органами України", - підкреслили в представництві президента.

15 квітня в центрі громадських зв'язків ФСБ РФ повідомили, що в Криму "припинено діяльність Головного управління розвідки Міністерства оборони України, спрямовану на організацію і вчинення диверсійно-терористичних актів, викрадення відомостей, що містять державну таємницю, і вербування російських громадян".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА