08:02 16.04.2020

Укроборонпром повернув додому своїх співробітників з Азербайджану

2 хв читати
Укроборонпром повернув додому своїх співробітників з Азербайджану

Український державний концерн "Укроборонпром" повернув 8 своїх співробітників з Азербайджану, які проведуть два тижні на обсервації, повідомила прес-служба концерну.

"Група з 8 співробітників державних підприємств "Одеський авіаційний завод" і "Чугуївський авіаційний ремонтний завод" успішно повернулася додому з Азербайджанської республіки", - йдеться в повідомленні Укроборонпрому, оприлюдненому в середу ввечері.

У концерні уточнили, що фахівці перебували в Азербайджані в рамках виконання зовнішньоекономічного контракту державної компанії "Укрспецекспорт" з озброєними силами Азербайджанської Республіки.

"Керівництво "Укроборонпрому" злагоджено відпрацювало евакуацію фахівців у взаємодії з Міністерством закордонних справ України, Державною прикордонною службою України, Міністерством внутрішніх справ України та Міністерством оборони Азербайджанської Республіки. З боку "Укроборонпрому" повернення українських фахівців додому координував заступник генерального директора з авіа- і ракетобудування Руслан Корж", - повідомили в концерні.

Також наголошується, що прибулі співробітники будуть поміщені на обсервацію.

"Зараз всі наші почуваються нормально, тому що нарешті приїхали додому. Найближчі два тижні авіатори проведуть в обсервації на одній із баз під Києвом", - повідомив Корж.

Крім того, в Укроборонпромі підкреслили, що частина фахівців концерну досі залишається працювати в Азербайджані, виконуючи контрактні зобов'язання в контрольованих і безпечних умовах однієї з військових баз.

"За кордоном продовжують перебувати більше 50 фахівців підприємств-учасників Укроборонпрому. Ми перебуваємо на постійному зв'язку з кожною групою наших співробітників у кожній із зарубіжних країн. Всі почуваються нормально, перебувають в адекватних умовах і продовжують працювати скрізь, де це дозволяють умови приймаючої країни. Підприємства Укроборонпрому - надійні партнери для зарубіжних країн, і ми дуже цінуємо внесок наших фахівців, які відповідально виконують свою роботу, незважаючи на карантин", - сказано в повідомленні.

Генеральний директор Укроборонпрому Айварас Абромавічус зазначив, що заздалегідь опрацьовуються різні сценарії повернення наших фахівців додому після виконання контрактних зобов'язань або "щойно заходи карантину в інших країнах унеможливлять їх роботу. Повернення наших додому - в пріоритеті!".

В Укроборонпромі нагадали, що після початку карантину в Україні вже успішно повернулися 2 групи фахівців оборонних підприємств: 14 працівників - з Уганди і 3 працівників - з Ісламської Республіки Пакистан.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА