16:28 16.04.2020

СБУ затримала колишнього співробітника "Альфи" - фігуранта справи генерала Шайтанова

2 хв читати
СБУ затримала колишнього співробітника "Альфи" - фігуранта справи генерала Шайтанова

Співробітники контррозвідки СБУ затримали в Києві ще одного фігуранта справи раніше затриманого за підозрою в державній зраді генерал-майора Валерія Шайтанова - колишнього співробітника Центру спецоперацій "А" СБУ, який також працював на ФСБ РФ, повідомляє прес-центр СБУ в четвер.

"Під час проведення обшуків, співробітники СБУ виявили у підозрюваного великий арсенал вогнепальної зброї і боєприпасів. Зокрема, вилучили ручний протитанковий гранатомет РПГ-26, підствольний гранатомет та 2 гранати до нього, пістолет STEYR 1914 з глушником, гвинтівку типу карабін, рушницю Mauser-Werks, саморобну гвинтівку з глушником, 3 гранати РГД-5 та запали до них, схожий на пластид матеріал, 12 капсулів-детонаторів та понад 9 тисяч набоїв різного калібру", - йдеться в повідомленні СБУ на сторінці у Facebook.

За інформацією СБУ, зброю і боєприпаси долучено до кримінального провадження як доказ і скеровано на експертизу.

"Зловмиснику оголошено про підозру у скоєнні злочину та вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, Шайтанова співробітники контррозвідки СБУ затримали 14 квітня. Його підозрюють у державній зраді та скоєнні терористичних актів, а також у плануванні вбивства відомого добровольця Адама Осмаєва.

За даними СБУ, Шайтанов, який є одним із колишніх керівників Центру спеціальних операцій "А" СБУ, насправді перебував на агентурному зв'язку під псевдонім "Бобиль" з полковником ФСБ РФ Ігорем Єгоровим. Той, у свою чергу, є співробітником департаменту контррозвідувальних операцій 1 Служби ФСБ - підрозділу, що спеціалізується на плануванні, організації та проведенні розвідувальних та диверсійно-терористичних акцій на території України та інших держав.

Шевченківський районний суд Києва обрав Шайтанову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА