11:07 17.04.2020

Пандемія COVID-19 не завадить розслідуванню причин катастрофи літака "МАУ" в Ірані - Кулеба

2 хв читати
Пандемія COVID-19 не завадить розслідуванню причин катастрофи літака "МАУ" в Ірані - Кулеба

Пандемія COVID-19 не завадить розслідуванню причин катастрофи літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", який був збитий Іраном у січні, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Пандемія ускладнює все. Дипломатія загалом зараз переживає особливий час, коли всі контакти перейшли в онлайн. Але я би сказав, що суттєво на переговори саме з цього питання вона не впливає. Тобто все, що необхідно вирішити для досягнення мети, можна вирішити навіть у таких умовах", - сказав Кулеба в інтерв'ю "Радіо Свобода", оприлюдненому в п'ятницю.

Міністр зазначив, що в середу він із міністрами закордонних справ Канади, Швеції, Афганістану та Великої Британії провели телефонну конференцію, під час якої обговорили і це питання. "Зійшлися на тому, що в жодному з ключових питань пандемія нам не стане на заваді. Десь просто доведеться придумати більш креативні способи вирішення логістичних завдань", - наголосив Кулеба.

Глава МЗС також запевнив, що позиція України не змінилася, і він продовжує працювати на результат у тісній співпраці з колегами з Міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи.

"Мета залишається незмінною: встановлення справедливості, виплата компенсацій родинам, повне, незалежне і прозоре розслідування та відповідальність за збиття літака, згідно з нормами міжнародного права", - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing.

Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА