17:19 17.04.2020

На Житомирщині продовжують гасити лісову підстилку, залучено авіацію - ДСНС

2 хв читати
На Житомирщині продовжують гасити лісову підстилку, залучено авіацію - ДСНС

Сили Державної служби з надзвичайних ситуацій у п'ятницю продовжують надавати допомогу працівникам лісгоспів Житомирської області з гасіння сухої трави та лісової підстилки.

Як повідомляє прес-служба ДСНС, на території Виступовицького лісництва поблизу села Рудня та села Виступовичі до гасіння залучено 101 особу та 20 одиниць техніки, із них від ДСНС - 41 особа та 11 одиниць техніки; на території Бережестського лісництва поблизу села Бережесть до гасіння залучено 220 осіб та 26 одиниць техніки, із них від ДСНС - 40 осіб і 10 одиниць техніки.

Залучено авіацію ДСНС, а саме три літаки АН-32П.

Пізніше у відеоповідомленні, оприлюдненому на Youtube-каналі ДСНС, перший заступник начальника Управління Держслужби України з НС у Житомирській області Василь Кучин повідомив, що рятувальники загалом надають лісникам допомогу в гасінні пожеж на території п'яти лісництв області.

"Наразі тривають роботи з надання допомоги працівникам лісгоспів із гасіння пожеж у Виступовицькому лісництві (село Рудня), в Бережестському лісництві (село Бережесть Овруцького району). Також пожежники залучені до гасіння ще трьох лісництв Олевського району", - сказав він.

Кучин наголосив, що всі займання виникли 16 квітня і їх гасіння ускладнюється сильним вітром і сухою погодою.

У свою чергу голова Держлісагентства Андрій Заблоцький під час онлайн-брифінгу в п'ятницю ввечері зазначив, що лісові пожежі тривають у дев’яти лісових господарствах Житомирської області.

"Станом на сьогодні локалізовано вже 2 тисячі га пожежі на території Житомирської області, більшість пожеж контрольовані", - сказав він.

При цьому Заблоцький додав, що до гасіння пожеж залучено 1,5 тисячі особового складу лісагентства і 112 одиниць техніки, залучено також додаткові сили з інших регіонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА