18:10 17.04.2020

В Овруцькому районі Житомирської області жителів згорілих сіл переселяють до сусідніх населених пунктів - заступник голови ОДА

2 хв читати

В Овруцькому районі Житомирської області, де 16 квітня розпочалися лісові пожежі, здійснили евакуацію й переселення жителів згорілих сіл, повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації (ОДА) Володимир Федоренко.

Як повідомляє прес-служба ОДА з посиланням на слова Федоренка, для боротьби з пожежею в Овруцькому районі направлено додаткову техніку з інших районів, оскільки вогонь охопив декілька сіл, у людей згоріли будинки, а сильний вітер сприяє захопленню нових площ вогнем. Так, усіх жителів згорілих сіл евакуювали й переселили до сусідніх сіл, зокрема до села Гладковичі.

У свою чергу Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства інформує, що 16 квітня на території дев'яти лісгоспів Житомирської області розпочалися лісові пожежі внаслідок підпалу сільгоспугідь і випалу трави в домогосподарствах.

"Понад 1,5 тисячі лісівників Житомирської області рятують ліси від вогню. Ще стільки ж працівників лісгоспів здійснюють патрулювання лісів, щоб запобігти новим випадкам пожеж", - повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів Андрій Заблоцький.

Зазначається, що велика пожежа виникла вночі в Овруцькому лісгоспі, куди скерували на гасіння всі наявні на підприємстві сили.

Нині триває локалізація і ліквідація 27 великих лісових пожеж. Із них 14 пожеж уже локалізовано на орієнтовній площі майже 2 тис. га, залучено понад 100 одиниць техніки, працює авіація.

Як повідомлялося, 16 квітня ввечері рятувальники отримали інформацію про лісові пожежі в Овруцькому районі. Серед причин загоряння, за словами місцевих жителів, стала також діяльність людей, які після прибирання на кладовищі смт Першотравенська підпалили сміття, внаслідок чого вогонь перекинувся на дерева, а потім поширився і на інші сусідні населені пункти.

Підпалена суха трава та сміття сприяли швидкому поширенню полум'я. Вогонь був верховим, що ускладнювало боротьбу з пожежею. Внаслідок пожежа дісталася до сусідніх сіл: Бережесть, Кам'янівка, Магдин, Личмани.

Як повідомив перший заступник начальника Управління Держслужби України з НС у Житомирській області Василь Кучин, рятувальники загалом надають лісникам допомогу в гасінні пожеж на території п'яти лісництв області.

"Наразі тривають роботи з надання допомоги працівникам лісгоспів із гасіння пожеж у Виступовицькому лісництві (село Рудня), в Бережестському лісництві (село Бережесть Овруцького району). Також пожежники залучені до гасіння ще трьох лісництв Олевського району", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА