19:41 17.04.2020

Німеччина надала Україні допомогу на 230 тис. євро для боротьби з лісовими пожежами навколо Чорнобильської зони

2 хв читати
Німеччина надала Україні допомогу на 230 тис. євро для боротьби з лісовими пожежами навколо Чорнобильської зони

За дорученням Федерального уряду Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) передає, починаючи з п'ятниці, Державній службі України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) спеціальне обладнання для локалізації лісових пожеж навколо колишньої радянської Чорнобильської АЕС на 230 тис. євро, повідомило посольство Німеччини в Україні.

"Ми раді чути, що гасіння пожеж відбувається успішно завдяки масштабному залученню підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Щоб підтримати і захистити відважних пожежників в їх боротьбі, ми швидко відреагували і, за погодженням з ДСНС, закупили дозиметри, пожежні рукави та пожежну машину", - цитує посла Німеччини в Україні Анку Фельдгузен прес-служба дипустанови в п'ятницю.

Зокрема, швидка допомога містить 80 дозиметрів для вимірювання радіоактивності і близько 15 км пожежних рукавів. Крім того, триває закупівля пожежної автоцистерни, спеціально обладнаної для лісових і рослинних пожеж.

Посольство нагадало, що федеральний уряд Німеччини підтримує ДСНС і Товариство Червоного Хреста України з 2015 року. Відтоді 150 підрозділів ДСНС у 120 територіальних громадах були оснащені новим обладнанням поряд із навчальними заходами: серед іншого, партнерам було передано 2 тис. дихальних апаратів, 5500 масок, 4100 індивідуальних захисних костюмів, 240 кілометрів пожежних рукавів , 50 водяних насосів, 60 тонн піноутворювального вогнегасного засобу, 12 карет швидкої допомоги, 50 пожежних машин і 3500 пар рукавичок, черевиків і шоломів для пожежних. Використання технічного обладнання і надання консультацій значно знизили ризик нанесення шкоди здоров'ю співробітників оперативних підрозділів. Кількість жертв пожеж зменшилася на 30 відсотків з початку надання підтримки, підкреслили в посольстві ФРН.

Також від імені німецького Федерального уряду ДСНС України отримала минулого тижня для боротьби з COVID-19 захисні маски, захисні костюми, а також переносні дезінфікуючі апарати на суму 175 тис. євро

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА