06:53 20.04.2020

Сенатори США пропонують виділити $ 500 млрд на допомогу штатам для боротьби з COVID-19

2 хв читати
Сенатори США пропонують виділити $ 500 млрд на допомогу штатам для боротьби з COVID-19

Сенатор-республіканець Білл Кессіді і сенатор-демократ Боб Менендес пропонують уряду США використовувати фонд розміром $ 500 млрд у відповідь на спалах коронавірусу в рамках наступного пакету заходів стимулювання, прийнятого Конгресом у найближчі тижні або місяці.

Відповідно до їхнього прес-релізу, законопроект, про який вони мають намір заявити, "забезпечує кожному правомочному суб'єкту додаткове фінансування, підвищує гнучкість для Штатів і місцевих органів влади у використанні коштів для поповнення втрат доходів через спалах COVID-19 і націлює додаткове фінансування на гарячі зони поширення коронавірусу для боротьби з пандемією лоб у лоб".

"Ми наполегливо працювали, щоб переконатися, що державні і місцеві органи влади можуть підтримувати основні послуги, необхідні для виживання працівників та роботодавців. Ми повинні захистити фінансове майбутнє американців", - заявив Кессіді.

У свою чергу Менендес зазначив: "Як колишній мер, я розумію, які неймовірні втрати несе боротьба з цією пандемією в містах, селищах і штатах на фронтах, щоб вести цю війну і продовжувати підтримувати свої місцеві департаменти охорони здоров'я, платити вчителям і працівникам швидкої допомоги, ремонтувати дороги і підтримувати парки", - додав Менендес.

Законопроект Кессіді і Менендеса з'явився у відповідь на заклики Національної асоціації губернаторів (NGA), очолюваної губернатором Меріленда Ларрі Хоганом і губернатором Нью-Йорка Ендрю Куомо, надати більше ресурсів штатам у найближчі тижні.

Тим часом, президент США Дональд Трамп на прес-конференції в Білому домі в неділю заявив, що республіканці "близькі" до того, щоб укласти угоду з демократами з іншого законодавчого пакета, який допоможе пом'якшити економічні збитки, нанесені пандемією коронавірусу.

На брифінгу в Білому домі президент припустив, що рішення може бути прийнято до понеділка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА