20:48 20.04.2020

Священнослужителі, які порушували правила карантину на Великдень, будуть притягнуті до відповідальності

1 хв читати
Священнослужителі, які порушували правила карантину на Великдень, будуть притягнуті до відповідальності

Всі священнослужителі, які в день святкування Великодня 19 квітня порушили карантинні обмеження в храмах, будуть притягнуті до тої чи іншої форми відповідальності, заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Якщо хтось захворіє з тих прихожан, які були в храмі цього дня, і не дай Бог помре, це може бути кримінальний термін, позбавлення волі. Якщо ніхто не захворіє, і це покаже статистика протягом найближчого тижня-півтора - це буде штраф або умовний термін. Але ніхто залишати цього просто так не буде", - підкреслив він в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Переважна більшість церковних служителів, пастирів погодилися з тим, що потрібно дотримуватися правил карантину і не пускати людей до храмів, де в обмеженому просторі вірус може передаватися", - додав Геращенко.

Як повідомлялося, в день Великодня богослужіння в храмах відвідали 130 тис. осіб. При цьому в 2019 році в богослужіннях брали участь 7,5 млн осіб.

За даними Нацполіції, в 19 храмах на території 13 областей були зафіксовані порушення карантинних обмежень, зокрема, надмірне скупчення людей і відсутність індивідуальних засобів захисту. Найбільше порушень - у Донецькій області, там розпочато кримінальне провадження. У Запорізькій, Рівненській і Чернігівській областях поліцейські склали три адміністративні протоколи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА