13:36 22.04.2020

Єврокомісія виділяє Україні EUR1,2 млрд для подолання економічних наслідків пандемії COVID-19

2 хв читати
Єврокомісія виділяє Україні EUR1,2 млрд для подолання економічних наслідків пандемії COVID-19

Європейська комісія оголосила про рішення виділити Україні EUR1,2 млрд для подолання економічних наслідків пандемії коронавірусу.

Відповідну інформацію поширила в середу в Брюсселі Європейська комісія.

"Комісія схвалила пропозицію про пакет макрофінансової допомоги на суму EUR3 млрд для десяти партнерів з розширення та сусідства (країни, які входять до політики розширення та сусідства - ІФ), щоб допомогти їм обмежити економічні наслідки пандемії коронавірусу... Це є важливим проявом солідарності ЄС з цими країнами під час безпрецедентної кризи", - йдеться в прес-релізі.

Відповідно до рішення ЄК Україна отримає EUR1,2 млрд.

Інші країни отримають: Албанія - EUR180 млн, Боснія та Герцеговина - EUR250 млн, Грузія - EUR150 млн, Йорданія - EUR 200 млн, Косово - EUR100 млн, Молдова - EUR100 млн, Чорногорія - EUR60 млн, Північна Македонія - EUR160 млн, Туніс - EUR600 млн.

Виконавчий віце-президент ЄК з питань економіки, що працює для людей, Валдіс Домбровскіс, коментуючи рішення, сказав: "Підтримання наших сусідів є дуже важливим у цей кризовий час для підтримання стабільності всього регіону. У рамках глобальної відповіді ЄС на пандемію коронавірусу ми маємо допомогти сусіднім країнам пом'якшити найгірші наслідки для економіки. Ці "кризові програми" допоможуть десятьом країнам забезпечити макроекономічну стабільність і захистити своїх людей та компанії під час кризи".

У ЄК деталізували, що кошти буде надано протягом 12 місяців у формі позик на "дуже вигідних умовах, щоб допомогти цим країнам покрити їхні нагальні потреби у фінансуванні". "Разом із підтримкою Міжнародного валютного фонду ці фонди можуть сприяти зміцненню макроекономічної стабільності та створенню простору для розподілу ресурсів на захист громадян і пом'якшення негативних соціально-економічних наслідків пандемії коронавірусу", - наголошується в повідомленні.

Пропозицію ЄК має схвалити Європейський парламент і Рада ЄС. "Враховуючи невідкладну потребу у цій підтримці комісія розраховує на співпрацю співзаконодаців для забезпечення якнайшвидшого ухвалення пропозиції. Після ухвалення пропозиції комісія готова виплатити перший внесок якнайшвидше. Другий транш може бути виплачено в четвертому кварталі 2020 року або в першій половині 2021 року за умови своєчасного здійснення відповідних політичних заходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА