07:47 24.04.2020

Конгрес США схвалив заходи фінансової підтримки в період коронавірусу майже на $ 500 млрд

2 хв читати
Конгрес США схвалив заходи фінансової підтримки в період коронавірусу майже на $ 500 млрд

Палата представників Конгресу США проголосувала на підтримку пакету фінансової допомоги для боротьби з коронавірусом і його наслідками більш ніж на $ 480 млрд, повідомляють американські ЗМІ.

Загалом законопроект розподіляє близько $ 484 млрд. Із них $ 310 млрд спрямують на Програму захисту зарплат (Paycheck Protection Program, PPP), створену для допомоги під час коронавірусу малим підприємствам. Крім того, законопроект передбачає $ 75 млрд для лікарень і постачальників медичних послуг та $ 25 млрд на розширення програми тестування на COVID-19.

Сенат підтримав цей законопроект у вівторок, пізніше його передадуть на підписання президенту США Дональду Трампу, який раніше виступав на його підтримку.

Палата представників провела поіменне голосування щодо пакета заходів, змусивши багатьох конгресменів повернутися до Вашингтона зі своїх штатів.

Голосували конгресмени невеликими групами, в Палаті представників проводили додаткове прибирання, щоб гарантувати безпеку тих, хто голосував. Значна частина конгресменів прийшла на голосування і на попередні дебати в масках.

У США в березні схвалили пакет економічної допомоги на $ 2,3 трлн, до якого увійшли і кошти на умовно-безповоротні позики для малого бізнесу розміром $ 350 млрд. Кошти на позики для малого бізнесу, виділені державою, вже закінчилися, через що американські політики прагнули вжити нових заходів якомога швидше.

Президент Трамп неодноразово виступав за відновлення роботи економіки США. Водночас, у середу він заявив, що не згоден з губернатором штату Джорджія Браяном Кемпом, який вирішив з п'ятниці відновити роботу деяких організацій, наприклад, перукарень, фітнес-центрів і тату-салонів.

США зі значним відривом займають перше місце в світі за кількістю виявлених випадків COVID-19 і смертей від цього вірусу. Так, заражених коронавірусом у США не менше 866 тис. осіб, померли понад 48,5 тис.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА